Rangos nemzeti elismerést kapott a híres tiszai halászlé

Tavaly év végén több hazai különlegesség is rangos elismerésben részesült: többek között a tiszacsegei korhely halászlé is felveheti a nemzeti érték címet.

2022 decemberében osztották ki a Magyar Értéktár nemzeti érték címeit: többek között a tiszacsegei korhely halászlé is viselheti mostantól a rangos jelzőt. A jellegzetes halétel elismerését a Tiszacsegei Halászcsárda kérvényezte, a jövőben pedig a hungarikum címet is szeretnék elérni.

Rangos nemzeti elismerést kapott a híres tiszai halászlé / Fotó: Facebook

Évtizedes recept alapján készül, értékként való elismerését pedig olyan nagy nevek is támogatták, mint Bodrogi Gyula színművész vagy Fásy Ádám műsorvezető: a Tiszacsegei Halászcsárda korhely leve tényleg igen különleges fogás. Alapját egy isteni tiszai halászlé adja, amelyhez jó minőségű mustár és tejföl kerül.

Nagyon sok jó visszajelzésünk van a halászléről az egész ország területéről. 2014-ben adtuk be a kérvényt, a célunk az, hogy hungarikummá legyen nyilvánítva

– nyilatkozta a csárda tulajdonosa, Nagy Sándor.

Összesen 6 nemzeti értékkel bővült a tár 2022-ben, a halászlén kívül a szaloncukor, a Hatvani aranyfácán sűrített paradicsom, a muravidéki vágottzsír, a Hajdú lisztek és őrlemények termékcsalád és a hajdúdorogi Krisztus-katonaság görög-katolikus hagyománya is elismerésben részesült.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...