„Ha mindenképpen cukros dolgokat akarunk enni, akkor a gyümölcs lenne a legjobb” – Gönczy Gergő dietetikus a 24.hu podcastjában

A 24.hu Kontra című podcastjának vendége volt Gönczy Gergő dietetikus, aki megosztott néhány tanácsot az egészséges táplálkozásról.

Gönczy Gergő dietetikus volt a 24.hu Kontra néven futó podcastjának vendége, ahol elsősorban ugyan kerékpáros témában folynak a beszélgetések, ebben a részben mégis sok olyan dolog is elhangzott, ami az átlagember számára is hasznos lehet. Szó esett az élelmi rostok fontosságáról az étrendben, de a podcastból az is kiderült, hogy melyik a legfontosabb főétkezés, és hogy tényleg segít-e, ha az ember felkelés után megiszik egy nagy pohár citromos vizet.

A beszélgetés első felében a dietetikus kifejti, hogy az élelmirost-fogyasztás talán az egyik legfontosabb dolog az egészséges táplálkozásban. Ha odafigyelünk rá, a rostokat viszonylag könnyű bevinni, például zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak és teljes értékű gabonák fogyasztásával.

A fehérje, zsír és szénhidrát után ennek is fontosabb szerep kéne a tápanyagok között

– mondta Gönczy Gergő.

A rostfogyasztás hatással lehet például a diétánkra, fogyókúránkra is, mivel amikor sok rostot fogyaszt valaki, az magával hoz más pozitív egészségügyi hatásokat is. A rendszeres testmozgást végzők is sokat nyerhetnek egy rostgazdag étrenddel.

Mindez, és még sok más érdekes információ kiderül a beszélgetés során, többek között az is, hogy hány étkezéssel jár a legjobban az ember, és hogy mit együnk akkor, ha valami édesre vágyunk.

A teljes beszélgetésért hallgassátok meg a Kontra legújabb részét!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Gönczy Gergő Facebook-oldala


Még több izgalmas beszélgetés gasztroarcokkal:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!