Minden, amit a Michelin-csillagos SALT-ról tudni akartál – Tóth Szilárd és Boldizsár Máté a Filéző podcastjában

„Szeretnénk olyan fix pont lenni a magyar vendéglátásban, mint a só az ételekben" – vallja Tóth Szilárd és Boldizsár Máté, az immáron Michelin-csillagos SALT étterem két megálmodója, akik legutóbb a 24.hu Filéző című podcastjának vendégei voltak.

Mi lehet a Michelin-csillagon túl? Tóth Szilárd és Boldizsár Máté alig két évvel ezelőtt nyitották meg a SALT-ot, amely rövid idő alatt Magyarország egyik csúcskategóriás éttermévé nőtte ki magát. A Michelin-csillagig vezető út nem volt akadálymentes, az étteremnek ugyanis alig valamivel a nyitás után kellett farkasszemet néznie a koronavírus-járvány okozta korlátozásokkal és lezárásokkal.

Tóth Szilárd és Boldizsár Máté a 24.hu Filéző című podcastjában mesélnek arról, miért nem kell feszengenie a vendégeknek egy olyan, fine dining élményt nyújtó étteremben, mint a SALT, hogyan alakítható ki személyes kapcsolat vendég és étel, valamint vendég és vendéglátó között.

Szó esik a skandináv típusú vendéglátás működéséről is, amely egyfajta keretet adott a SALT-nak arról, milyen technológiákkal és milyen hozzáállással készüljenek az ételek az étteremben, és hogyan működjön a munka napi szinten.

Tóth Szilárd, Boldizsár Máté és a SALT Budapest csapata

Gyűjtögetés, fermentálás, hazai alapanyagok gondos kiválogatása, állandó együttműködés és fejlesztés botanikus szakértő közbenjárásával – a SALT kicsi, de családias és összetartó csapata nem véletlenül hívta fel magára a Michelin-kalauz bíráinak figyelmét. Az egy óra hosszúságú beszélgetés alatt pedig nemcsak azt tudhatjuk meg, hol tart éppen, és merre halad Tóth Szilárd és Boldizsár Máté étterme, de az is kiderül, hogyan lett előbb a hely, és csak utána a név, amely valószínűleg még sokáig meghatározó része lesz a magyar gasztronómiának.


Ezeket is olvasd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?