Minden, amit a Michelin-csillagos SALT-ról tudni akartál – Tóth Szilárd és Boldizsár Máté a Filéző podcastjában

„Szeretnénk olyan fix pont lenni a magyar vendéglátásban, mint a só az ételekben" – vallja Tóth Szilárd és Boldizsár Máté, az immáron Michelin-csillagos SALT étterem két megálmodója, akik legutóbb a 24.hu Filéző című podcastjának vendégei voltak.

Mi lehet a Michelin-csillagon túl? Tóth Szilárd és Boldizsár Máté alig két évvel ezelőtt nyitották meg a SALT-ot, amely rövid idő alatt Magyarország egyik csúcskategóriás éttermévé nőtte ki magát. A Michelin-csillagig vezető út nem volt akadálymentes, az étteremnek ugyanis alig valamivel a nyitás után kellett farkasszemet néznie a koronavírus-járvány okozta korlátozásokkal és lezárásokkal.

Tóth Szilárd és Boldizsár Máté a 24.hu Filéző című podcastjában mesélnek arról, miért nem kell feszengenie a vendégeknek egy olyan, fine dining élményt nyújtó étteremben, mint a SALT, hogyan alakítható ki személyes kapcsolat vendég és étel, valamint vendég és vendéglátó között.

Szó esik a skandináv típusú vendéglátás működéséről is, amely egyfajta keretet adott a SALT-nak arról, milyen technológiákkal és milyen hozzáállással készüljenek az ételek az étteremben, és hogyan működjön a munka napi szinten.

Tóth Szilárd, Boldizsár Máté és a SALT Budapest csapata

Gyűjtögetés, fermentálás, hazai alapanyagok gondos kiválogatása, állandó együttműködés és fejlesztés botanikus szakértő közbenjárásával – a SALT kicsi, de családias és összetartó csapata nem véletlenül hívta fel magára a Michelin-kalauz bíráinak figyelmét. Az egy óra hosszúságú beszélgetés alatt pedig nemcsak azt tudhatjuk meg, hol tart éppen, és merre halad Tóth Szilárd és Boldizsár Máté étterme, de az is kiderül, hogyan lett előbb a hely, és csak utána a név, amely valószínűleg még sokáig meghatározó része lesz a magyar gasztronómiának.


Ezeket is olvasd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!