Ettől a thai garnélás, színes zöldcurrytől szem nem marad szárazon

Ha szereted a garnélát és a thai konyhát, akkor egyesítsd a kettőt, és láss csodát: öltsön testet a frigy ebben a színjátszó, csupa zöldség, csupa kókusz, csupa íz zöldcurryben!

A curry a thai konyha egyik legjellegzetesebb fogása, mely igazán friss és gazdag ízvilágú. Rengeteg változata ismert, és mindegyiknek megvan az az összetevője, amitől igazán autentikus lesz. A zöld curry gazdag, krémes, tartalmas és világos színű. Az a legcsodásabb tulajdonsága, hogy a benne levő rengeteg íz tökéletes harmóniában van egymással, az édes, a sós és a savanyú egyszerre. Készíthetitek csirkével, tofuval vagy hallal is.

Mi most rákot használtunk, friss zöldségeket és fűszereket, végül pedig párolt jázminrizzsel és friss korianderrel tálaltuk. Lássuk, hogyan készült nálunk!

Hozzávalók a színpompás curryhez:

kókuszolaj, fokhagyma, gyömbér, chili, fehér hagyma, sárgarépa, piros kaliforniai paprika, sárga kaliforniai paprika, halványító zeller, garnéla, thai halszósz, limelé, curry paszta (zöld), kókusztej, alaplé, étkezési keményítő, újhagyma zöldje, friss koriander, kesudió, barna cukor

Pontos recept itt!

Lássuk, hogy készül ez a csodás garnélás étek:

A kókuszolajat melegítsük fel egy nagy wokban, majd pirítsuk illatosra benne az apróra vágott fokhagymát, gyömbért, chilit, barna cukrot és zöldcurry-pasztát.

Ezután mehetnek hozzá az ízlés szerint feldarabolt zöldségek. Első körben a hagyma és répa, majd a zeller és a paprikák.

Pirítsuk őket pár percig, majd öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel.

Adjuk hozzá a rákokat és a keményítős vizet, főzzük az egészet 5-6 percig, végül ízesítsük kevés halszósszal és limelével.

Forrón tálaljuk, friss korianderrel, újhagymával, kesuval megszórva, párolt jázminrizzsel.

Ha kíváncsiak vagytok a procedúrára videón is, lessétek meg:

A thai garnélás curry teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept, képek és videó: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különlegesség tőlünk nektek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek