Ezeket az ételeket érdemes gyakran fogyasztanod, ha cukorbeteg vagy

A cukorbetegeknek szigorúan kell figyelniük, milyen ételeket fogyasztanak. Most mutatunk pár olyan alapanyagot, amelyek segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők állapotán.

A cukorbetegeknek folyamatosan és tudatosan figyelniük kell arra, mit esznek és mennyit. Most olyan ételeket szedtünk össze, amelyekkel feljavítható az állapotuk. Ezeket érdemes gyakran fogyasztani, ha 2-es típusú cukorbetegséggel küzdünk:

Citrusfélék

Kutatások igazolják, hogy a különböző citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit, a klementin és a mandarin rendszeres fogyasztása pozitív hatással van a vércukorszintre. Ennek az lehet az oka, hogy ezek a gyümölcsök tele vannak gyulladáscsökkentővel, illetve magas a rosttartalmuk.

Áfonya

Alapvetőn az összes bogyós gyümölcs fogyasztása javasolt a cukorbetegeknek, azonban az áfonya különösen jó hatással van a betegekre. Rendszeres fogyasztása növeli az inzulinérzékenységet, illetve a benne található gyulladásgátló anyagok gátolhatják a keringési rendszer betegségeinek kialakulását.

Az áfonya

Étcsokoládé

Tudjuk, kicsit furán hangzik, de kutatásokkal igazolták, hogy a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása csökkenti az éhgyomri inzulinszintet és a vérnyomást is. Mindenesetre jó, ha konzultálunk arról az orvosunkkal, mennyi is az a napi mennyiség, amit bátran fogyaszthatunk.

Csicseriborsó

A csicseriborsó alacsony glikémiás indexű, magas a fehérje- és rosttartalma. Emellett kutatásokkal bebizonyították, hogy képes a 2-es típusú cukorbeteg állapotán javítani. Egy csészényi adag fogyasztása naponta még a vérnyomásproblémáinkon is segíthet.


Még több hasznos tanács, ha cukorbetegséggel küzdesz:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.