Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cuki vagy ciki? Ez a férfi a mai napig két kedvenc plüssével alszik

Neked is van felnőttként kedvenc plüssállatod? Ez a fiatalember büszkén vállalja szeretett alvóállatait ma is - és úgy tűnik, hogy viselkedése tudományosan is igazolható.

A 27 éves Jonathan Borge, amerikai újságíró ország-világ előtt vállalta, hogy ő bizony a mai napig két szeretett plüssmackójával alszik. Ismerős a helyzet neked is? Elmondjuk, miért nem kell ezt egyáltalán szégyellni!

Nem meglepő, hogy sok gyerek még 14-15 évesen is nagyon ragaszkodik a plüssjátékához. Ennél talán kevésbé elfogadott, hogy vannak, akik még felnőttkorukban is az ősrégi, kedvenc plüssmacijukkal alszanak. Biztos sokan gondolják úgy, hogy azért felnőttkorban ez már nem teljesen helyénvaló viselkedés – de úgy tűnik, hogy ezeknek a kritikusoknak nincs igazuk. Több kutatás is alátámasztja, hogy a kis plüssöknek rengeteg pozitív hatásuk van.

Az amszterdami egyetem kutatói mélyebben is beleásták magukat a témába, és arra a megállapításra jutottak, hogy a macik, nyuszik, cicák, kutyusok és társaik azzal, hogy megölelhetjük őket, oldják a bennünk lévő feszültséget és a szorongást is.

A témában az OnePoll és a Life Storage végzett kutatást, ami sokak számára nagy meglepetést hozott. Egy 2018-as tanulmányuk szerint 10 felnőttből legalább négynek – azaz 43%-nak – még mindig van legalább egy plüsse. Meglepő módon a férfiak 84 százaléka rendelkezik legalább egy szőrös, pihe-puha kedvenccel, szemben a nők 77 százalékával.

Személy szerint nem vagyok meglepődve a statisztikai adatokon, hiszen jómagam is imádom a plüssöket. Az elmúlt években rengeteget költözködtem, úgyhogy Rudit, a közel 20 éves rénszarvasomat már nem cipelem magammal ide-oda, úgy döntöttem, hogy gyerekkori szobámban hagyom. A mai napig őrzi az ágyam, és ha hazamegyek mindig jó érzéssel tölt el, amikor meglátom. De nemcsak nekem van gyerekkori kedvencem, a közvetlen környezetemben is vannak olyan ismerőseim, akik együtt alszanak szeretett, sok emléket és még több titkot őrző plüssükkel.

A 27 éves Jonathan két cukiságával, Bunnel és Kittel a problémáit is megbeszéli, mint mondja, a legközelebbi barátainak tekinti a két játékot, amit egyáltalán nem szégyell. Valljuk be, nincs is mit és másnak sem kellene…!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lternesz
lternesz Tue, 2019-02-12 13:33

Ez aztán a gasztro téma, de illik a libsi bulvárlappá züllött nosalty-hoz.