Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

90 kilót fogyott a séf, rá sem lehet ismerni

Az ételek függőséget is okozhatnak. Egy séf rádöbbent arra, hogy az egészsége is veszélyben van az addikciója miatt. Így változtatott az életén.

Matt Jennings amerikai séf kialakuló cukorbetegségének diagnózisa után alakította át az étrendjét, ami aztán az egész életét megváltoztatta. Saját tapasztalataiból merítkezve most már tanácsokkal segíti az egészségesebb életre vágyókat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATT JENNINGS (@matthewjennings) által megosztott bejegyzés,

Matt Jennings 2 gyorsétterem konyháját vezette az USA-ban: egyet Rhode Island-en, a másikat pedig Bostonban, Massachusetts-ben. A séf akkoriban jelentős elhízással élt, majd egy orvosi vizit során magas koleszterinszintet és a cukorbetegség kialakulását diagnosztizáltak nála. A hír olyan volt Matt számára, mint egy hideg vizes ébresztő: a séf nemcsak a saját, hanem az egész családja étkezését megreformálta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATT JENNINGS (@matthewjennings) által megosztott bejegyzés,

A séfen gasztrektómiát, azaz részleges gyomoreltávolítást is végeztek, de ez önmagában kevés lett volna ahhoz, hogy a fogyás tartós maradjon. Matt komolyan vette az életmódváltást, ami nem lehetett egyszerű, hiszen szakmája miatt mindennapjai az ételek, a főzés körül forognak. 

Testi, lelki és mentális egyensúly

Matt étrendjében sovány fehérjék, teljes kiőrlésű gabonafélék és rengeteg zöldség szerepel, az ételei összeállításánál törekszik az egyensúlyra, az ízek megőrzésére és az egyszerűségre. Életmódváltásához hozzátartozott az is, hogy mentálisan is elkötelezte magát az egészséges életmód mellett: „Ha elkötelezted magad amellett, hogy az egészséged központi helyet foglal el az életedben, akkor, és csakis akkor tudsz fizikailag is fejlődni az életedben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATT JENNINGS (@matthewjennings) által megosztott bejegyzés,

A séf azt tanácsolja, hogy figyeljünk a folyadékbevitelre, igyunk vizet az étkezések előtt és között, valamint legyünk kitartók, pozitívak. Matt szerint az is segíthet, ha eleinte időzítőt álltunk be az étkezésekhez, mivel, ha eddig jóformán egész nap ettünk, vagy pont ellenkezőleg: csak este, de akkor bőségesen, a jelzések segíthetnek egyfajta rendszert kialakítani. Fontosnak tartja azt is kihangsúlyozni, hogy ha egyszer-egyszer le is lépünk a sárga köves útról, ne hibáztassuk magunkat, és pláne ne adjuk fel a céljainkat.

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tekike
tekike Tue, 2019-02-05 10:15

El tudom képzelni, hogy a fogyása során hogyan deformálódtak a tetoválásai:-((((((

GyöngyvirágKata
GyöngyvirágKata Tue, 2019-02-05 02:30

Nagy elismerésem a rengeteg fogyáshoz és az egészsége érdekében tett életmód váltáshoz!!!
Mégis - az első képen boldog huszonévesnek néz ki a másodikon pedig 20 évvel idősebbnek, szomorúnak és nagyon betegnek......