Irtó gyors ebéd csicseriborsóból, ami végre nem hummusz

Jó a hummusz, szép a hummusz, finom a hummusz, de néha már picit unjuk az ízvilágát. Ha ragaszkodsz a csicseriborsóhoz, melynek nem mellesleg kiemelkedő a növényifehérje-tartalma, akkor mártogasd ezt: gazdagon paradicsomos, sajtos, fűszeres, cuccos!

Pár összetevőből áll, szuper laktató, tunkolós, időtakarékos, finom, és még egészséges is: fűszeres paradicsomszószban főtt, pirult csicseriborsó lágyan krémes sült fetával, friss zöldfűszerekkel és ropogós kenyérrel tálalva. Ha mindez nem lenne elég, összekeverhetjük tésztával, kínálhatjuk pitával, grillezett zöldségekkel, vagy akár süthetünk bele tojást is. Sokoldalú és fantasztikus előétel vagy főétel, de önmagában is helytáll.

Gyors, sült fetás csicseritunkolós, teljes recept a képre kattintva / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

Ha gyors ebédre, uzsonnára, vacsorára éhezel, melybe tök felesleges a hús, viszont a csicseriborsónak hála dúskál fehérjében, irtó laktató, kedvedre variálható, ja, és nem elhanyagolható, hogy tunkolni való, akkor megtaláltad!

Hozzávalók:

3 ek olívaolaj, 1 db salottahagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál barna cukor, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 kávéskanál fahéj, só, bors, 300 g csicseriborsó (1 konzerv), 3 dl passzírozott paradicsom (plusz egy kis víz), chilipehely ízlés szerint, 150 g feta sajt, petrezselyem, kapor, snidling, citromhéj, 10 szelet bagett

Gyors, sült fetás csicseritunkolós, teljes recept a képre kattintva / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °-ra, és hevítsük fel az olívaolajat egy sütőben is használható serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

Pár percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a barna cukrot, az őrölt köménymagot, a pirospaprikát, a fahéjat, és hagyjuk egy-két percig illatosra pirulni. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Tegyük hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, szórjuk meg chilivel, és pirítsuk jól össze a fűszeres alappal. Ezt követően öntsük fel a paradicsomszósszal és egy kis csésze vízzel. Szórjuk meg petrezselyemmel, keverjük össze, és hagyjuk párolódni.

Gyors, sült fetás csicseritunkolós, teljes recept a képre kattintva / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

Nyomkodjuk a fetaszeleteket a szószba, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sóval. Helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és süssük, amíg a feta megpuhul és megpirul, azaz körülbelül 15 percig.

Még langyosan szórjuk meg snidlinggel, kaporral és reszelt citromhéjjal. Friss bagettel vagy pitával tálaljuk.

Lessétek meg, hogyan készítette Flóra:

A gyors, sült fetás csicseritunkolós receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodás recept itt vár:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek