Így készül az örök kedvenc kinder tejszelet házi verziója

A gyermeki örömök egyik legnagyobbika, a szupermarketek hűtőszekrényei előtti vágyódás tárgya, a kakaós-mézes piskótába zárt tejszínes krém: igen, elhoztuk a kinder tejszelet házi receptjét.

Miért szeretjük annyira a bolti édességeket? Talán mert bármikor megvehetjük és élvezhetjük őket? Mert nem kell értük a konyhában fáradozni? Gyermekkori emlékek miatt? Miért tart ki az irántuk érzett szerelmünk akkor is, ha tudjuk, hogy tömve vannak állagjavítókkal, színezékekkel és tartósítószerekkel? Mind megválaszolhatatlannak tűnő kérdések ezek, amelyekre ez a cikk nem is próbál megfejtést keresni, sőt, válaszként is inkább csak egy receptet hoz. Egy olyan receptet, ami az örök kedvenc kinder tejszeletet helyezi házi környezetbe, és ami talán még a bolti édességek rajongóit is meggyőzi majd arról, hogy a szupermarketeken túl is van élet.

A házi kinder tejszelet receptjéért kattints a képre!

A piskóta titkai

Több alapanyag is azért dolgozik, hogy ne egyszerűen a lehető legautentikusabb tejszeletélményt kapjuk, hanem egy annál sokkal, de sokkal istenibbet. A piskóta álomszerű puhaságát a tejföltől kapja, karakteres aromája pedig a méznek köszönhető.

Persze a végleges élményhez ez nem elég: ha azt szeretnénk, hogy a piskóta a lehető legpuhább legyen, és az ízek összeérjenek a szeletben, pihentessük a süteményt pár óráig a hűtőben.

A krém titkai

Érdekes módon a krém is kap mind tejszínt, mind mézet, a hozzávalók hatása itt mégis egy kicsit más. Jobban előjön a tejföl enyhén savanykás aromája, amit a méz ellensúlyoz. A légiesen könnyed állagról pedig a keményre felvert tejszínhab gondoskodik.

A házi kinder tejszelet receptjéért kattints a képre!

A krémhez érdemes némi zselatinfixet is adni, különben túl lágy lesz, és a szeletelés során kifolyik majd a piskóták közül. Nem kell persze túl sok a zselésítőanyagból, a hűtés során valamennyit szilárdulni fog az állaga.

Készítsünk házi kinder tejszeletet!

Hozzávalók a piskótához: 1 db tojás, 75 g cukor, 75 g méz, 85 g vaj, 75 g tejföl, 2 dl tej, 200 g finomliszt, 2 tk sütőpor, 45 g cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez: 250 g mascarpone, 75 g méz, 1 db vanília, 2 tk citromhéj, 100 g tejföl, 1 ek zselatinfix, 1.5 dl habtejszín, 25 g porcukor

A tojást a cukorral és a mézzel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tejfölt és a tejet. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót, és csomómentes tésztát keverünk belőle.

A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd középen vágjuk ketté. Ha szükséges kicsit lelapíthatjuk a tésztalapot úgy, hogy a tetejére is teszünk egy sütőpapírt és arra nehezékként egy másik gáztepsit teszünk.

A házi kinder tejszelet receptjéért kattints a képre!

A krémhez a mascarponét, a mézet, a vaníliát, a citromhéjat, a tejfölt és a zselatinfixet egy nagy tálban csomómentesre keverjük. A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk.

A félbevágott tésztalap egyik felét megkenjük a krémmel, majd a tetejét elsimítjuk, és rátesszük a másik tésztalapot. Pár órára hűtőbe tesszük pihenni, majd felszeleteljük és tálaljuk.

A házi kinder tejszelet teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Petrától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek