Meglepő ötlet – Így készít egy srác magból karácsonyfát

Sosem gondoltuk volna, hogy chiamagból is lehet karácsonyfát készíteni, de ez a srác vállalkozott a feladatra, és a végeredmény mutatósabb, mint vártuk volna.

Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak az alternatív karácsonyfák, és itt nem elsősorban a műfenyőkre gondolunk, hanem a DIY és újrahasznosított megoldásokra. A Pinterestet és Instagramot elárasztó fotók bebizonyították, hogy egy kis kreativitással szinte bármiből lehet karácsonyfa. A bármi alatt pedig tényleg a bármit értünk, ugyanis egy srác a TikTokon chiamagból kísérelt meg magának egy zöldellő fát varázsolni.

Meglepő ötlet – Így készít egy srác magból karácsonyfát

Na de mégis hogyan?

Először is fogta a chiamagot, beáztatta vízbe 10 percre, hogy paszta állagot kapjon, majd egy karácsonyfa formájú díszre tapasztgatta azt. Annyi chiamagpasztát készített, amivel teljesen be tudta fedni a díszt, így elsőre egy totál fekete fát kapott.

@tracesoats Making a Christmas tree from CHIA SEEDS 🤯 #chia #chiaseeds ♬ It's Beginning to Look a Lot like Christmas - Michael Bublé

A kísérletet 25 nappal karácsony előtt kezdte, és azóta két újabb videót posztolt a fa fejlődéséről.

Már a második napon látszik, ahogy a magok elkezdtek kicsírázni, így messziről úgy tűnik, mintha szőrös lenne a fa – őszintén megvallva, egyszerre bizarr és ijesztő.

@tracesoats Replying to @_n4n4y44_ Day 2 of my chia tree 😳 #chia #chiaseeds ♬ Conceited - Dominique

Na de aztán jött a következő videó az ötödik napon, és itt már elkezdtük látni a kísérlet értelmét. Ekkorra ugyanis a chiafa zöld színbe borult – a csírák feje egyre nagyobb lett, miközben kis szakállat is növesztettek.

@tracesoats This is insane… #chia #chiaseeds ♬ azealia banks competition sped up - speed up songs 🤕🖐🏼

Tényleg izgalmas lehet figyelni, ahogy napról napra alakul, fejlődik ez az élő fa. Egyelőre több videót nem tett közzé az alkotó, de kíváncsian várjuk, hogy miként növekszenek tovább a chiamagok, és hogy egyáltalán megérik-e a karácsonyt.


Karácsonyi tippek, cikkek, trükkök:

Címlapról ajánljuk

További cikkek