Így készül (szerintünk) a tökéletes pontypatkó karácsonyra

A pontypatkó a karácsonyi asztal egyik elengedhetetlen tartozéka, mely igazi éke lehet az ünnepi menünek. Nézzük, szerintünk, hogyan lesz a legfinomabb!

A rántott pontypatkó igazán impozáns látvány nyújt, hiszen egy ívben ki lehet sütni a halat. Ha karácsony, akkor rántott hal, azon belül is pontypatkó! Mi imádjuk a halat minden formájában, hiszen egészséges, ízletes, tartalmas, és könnyű vele dolgozni, főleg, ha megkérjük az eladót, hogy készítse elő nekünk, hogy otthon már csak panírozni kelljen. A benne található szálkákra viszont mindig figyeljünk!

Sokan csak ilyenkor vesszük rá magunkat, hogy a panírozásával bajlódjunk, pedig minden falat megéri. Na de hogyan is készül a tökéletes pontypatkó? Galériánkban minden titkot elárulunk!

Lássuk először a hozzávalókat:

1 kg ponty (8 szelet patkó), 400 g zsemlemorzsa, 300 g kukoricaliszt, 5 db tojás, só ízlés szerint
bors ízlés szerint, 1 db citrom (tálaláshoz), 10 dl napraforgó olaj (sütéshez)

KATTINTSATOK A GALÉRIÁRA!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangulatos karácsonyi receptek, amikkel hangolódhatsz:

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...