6 tipp, amitől szép és egészséges lesz a buzogányvirágod

A lenyűgöző megjelenésű és különleges látványt nyújtó buzogányvirág számos szobanövény-kedvelő otthonában megtalálható, ám csak kevesen tudják, hogy egy kis extra odafigyeléssel sokkal, de sokkal szebb lesz a növény!

Az eredetileg Közép- és Dél-Amerika trópusi területein őshonos buzogányvirág vagy Dieffenbachia elsősorban hatalmas, különlegesen mintázott leveleiről híresült el itthon. Gondozása nem túl bonyolult, ám ha azt szeretnéd, hogy pompás kinézetével megannyi éven át díszítse lakásodat, akkor a szükségleteinek megfelelően kell gondoznod.

Tudtad?

Fontos megemlíteni, hogy a buzogányvirág minden része (!) mérgező, ezért tartsd távol a gyerekektől és háziállatoktól. És most következzenek a tuti tippjeink!

Nézd meg a galériában, miként kell helyesen nevelni a buzogányvirágot

Még több növényes érdekességről olvashatsz itt:

Forrásaink voltak.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek