A szakértők szerint ez a világ legkönnyebben nevelhető növénye

A világ legkönnyebben nevelhető növényének azért sikerült elnyernie ezt a címet, mert egyáltalán nem tartozik a kényes, szeszélyes fajták közé. Mutatjuk, mit kell tudni a broméliáról!

Melyik szobanövény képes alkalmazkodni a gyenge fényviszonyokhoz úgy, hogy nem igényel gyakori öntözést sem, mégis pompás virágokat hoz? Ha te is nagy növénykedvelő hírében állsz, akkor már biztosan feltetted ezt a kérdést. A válasz: a bromélia. Sok szobanövénytől eltérően a broméliák általában nagyon alacsony gondozási igényűek, így sok kertészeti szakértő szerint ők a világ legkönnyebben gondozható növényei. Természetesen az ő esetükben is akad egy-két fontos tényező, amire oda kell figyelned, ha sokáig akarsz színes virágaikban gyönyörködni. Most csokorba szedtük a legfontosabb tudnivalókat erről a növényről.

Nézd meg a galériában, miként lehet a broméliát nevelni

Még több növényes érdekességről olvashatsz itt:

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.