Bounty: csoki és kókusz édes találkozása

Csoki és kókusz – ez a verhetetlen páros bármilyen helyzetben megállja a helyét! A kezdők is azonnali sikerélményre számíthatnak, mindenki imádja őket!

{ CKÉP = 45704, 4 }

Mindenki szereti

A csoki és a kókusz találkozása mindig nyerő párosítás. Rengeteg formában készítik, piskótával vagy a híres csokoládét utánozva, bonbonként. Ha vendégeket várunk vagy csak meglepetést készítenénk a családnak, egy kókuszos-csokis sütivel nem tévedhetünk!
Ha a klasszikus csokireceptet szeretnénk utánozni, nem lesz nehéz dolgunk:
  • a tejszín segít, ezzel tudjuk ugyanis formázhatóvá tenni a kókuszreszeléket, de adagoljunk hozzá vajat is (lehetőség szerint a margarint hanyagoljuk).
  • a masszának mindenképpen pihentetésre van szüksége, hogy a hozzávalók összeálljanak homogén töltelékké.
  • a formázás után jöhet a bonbonok bevonása, ragaszkodjunk a jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládékhoz.

Kombináld tésztával!

Ha hagyományos kókuszos sütit gyártanánk inkább, a lehetőségeknek itt is a fantáziánk szabhat csak határt. Csokirajongók a tésztát is készíthetik kedvenc alapanyagukkal, ha kevésbé vagyunk édesszájúak, válasszuk a hagyományos tésztákat (bár a kakaó ezekben is fontos szerepet játszik). Házilag főzött csokipudingba (ami nem is olyan nagy ördöngösség) is halmozhatunk kókuszreszeléket, ha gyors édességre vágynánk, de a palacsintatésztát is változatossá tehetjük a csoki-kókusz nyerő kombinációjával.

További kókuszos süti receptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek