Bounty: csoki és kókusz édes találkozása

Csoki és kókusz – ez a verhetetlen páros bármilyen helyzetben megállja a helyét! A kezdők is azonnali sikerélményre számíthatnak, mindenki imádja őket!

{ CKÉP = 45704, 4 }

Mindenki szereti

A csoki és a kókusz találkozása mindig nyerő párosítás. Rengeteg formában készítik, piskótával vagy a híres csokoládét utánozva, bonbonként. Ha vendégeket várunk vagy csak meglepetést készítenénk a családnak, egy kókuszos-csokis sütivel nem tévedhetünk!
Ha a klasszikus csokireceptet szeretnénk utánozni, nem lesz nehéz dolgunk:
  • a tejszín segít, ezzel tudjuk ugyanis formázhatóvá tenni a kókuszreszeléket, de adagoljunk hozzá vajat is (lehetőség szerint a margarint hanyagoljuk).
  • a masszának mindenképpen pihentetésre van szüksége, hogy a hozzávalók összeálljanak homogén töltelékké.
  • a formázás után jöhet a bonbonok bevonása, ragaszkodjunk a jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládékhoz.

Kombináld tésztával!

Ha hagyományos kókuszos sütit gyártanánk inkább, a lehetőségeknek itt is a fantáziánk szabhat csak határt. Csokirajongók a tésztát is készíthetik kedvenc alapanyagukkal, ha kevésbé vagyunk édesszájúak, válasszuk a hagyományos tésztákat (bár a kakaó ezekben is fontos szerepet játszik). Házilag főzött csokipudingba (ami nem is olyan nagy ördöngösség) is halmozhatunk kókuszreszeléket, ha gyors édességre vágynánk, de a palacsintatésztát is változatossá tehetjük a csoki-kókusz nyerő kombinációjával.

További kókuszos süti receptek itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek