8 klasszikus édes étel, ami nem maradhat baracklekvármentes

Vannak azok a kedvenc édességeink, amelyekre kell egy nagy kanál lekvár, különben nem adják át ugyanazt az élményt. Persze nem akármilyen dzsemről van itt szó, hanem az örök klasszikus sárgabarackról. Hadd csorogjon!

  1. 1.

    Lekváros-túrós töltött zsömle

  2. 2.

    Sárgabarackos rakott kifli

  3. 3.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

  4. 4.

    Császármorzsa Katrin konyhájából

  5. 5.

    Darás tészta

  6. 6.

    Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral

  7. 7.

    Nudli baracklekvárral

  8. 8.

    Citromos-vaníliás rizstorta egyszerűen

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk