11 csoda baracklekváros süti, melytől roskad a seteményestálca
Ha már van egy-két friss üveg baracklekvár a spájzban, itt az ideje felavatni őket, ezekkel a mennyei sütikkel megadhatod a módját a desszertezésnek.
NosaltyHa már van egy-két friss üveg baracklekvár a spájzban, itt az ideje felavatni őket, ezekkel a mennyei sütikkel megadhatod a módját a desszertezésnek.
NosaltyUgyan a házi lekvárnál nincsen jobb, azért mégiscsak be kell látnunk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ez nem feltétlenül a legjobb választás. Egyes dzsemek ugyanis már olcsóbbak a boltban véve, mint otthon főzve.
NosaltyLegyünk résen, vegyük elő a jobbik eszünket, és szerezzük be a szezonális gyümölcsöt és zöldséget olcsóbban, akciósan. Sőt, tegyük el őket télre!
NosaltyA baracklekvár sokak kedvence, ilyenkor, nyáron tömegével kerülnek fel a kamra polcaira a narancssárga üvegek. A befőzés folyamata nyilván minden háztartásban más, egy kérdés azonban rendszeresen megosztja a lekvárfőzőket.
Lakos BenedekVannak azok a kedvenc édességeink, amelyekre kell egy nagy kanál lekvár, különben nem adják át ugyanazt az élményt. Persze nem akármilyen dzsemről van itt szó, hanem az örök klasszikus sárgabarackról. Hadd csorogjon!
NosaltyA július sem kizárólag a hátradőlés időszaka, ha a kertünk csinosítása a cél. Lássuk, miben merülhetünk el a nyár közepén, hogy a nyári szezon végére és ősz elejére is minden tökéletes legyen odakinn.
NosaltyMindenki egy kicsit másként csinálja a házi baracklekvárt, mi pedig nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk veletek 10 kedvencünket! A nyár slágere a sárgabarack, a legjobb helyen végzi, ha lekvár készül belőle!
NosaltyMindig biztos alapot jelent, ha egy háztartásban van egy egész kamrányi lekvár. Tegyünk azért, hogy nekünk is legyen ilyenünk, és főzzük be a kedvenc gyümölcseinket, amíg tehetjük.
NosaltyMindegy, hogy prézlibe, dióba vagy mákba forgatjuk, a nudli bárhogyan képes lenyűgözni. Persze csak akkor, ha a kötelező kísérői: a porcukor és a lekvár is vele tartanak. Készítsünk egy nagy fazékkal, hogy mindenkinek jó sok jusson.
NosaltyHa imádod a picike édes finomságokat és a sárgabaracklekvárt, ne habozz, kombináld a kettőt, elő a tavalyi lekvárokkal, nemsoká úgyis indul az idei barackszezon!
NosaltyA farsangi fánkot egy jó lekvárra vagy (extra)dzsemmel tehetjük még finomabbá. Most az utóbbiak bolti, barackos változatait teszteltük.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...