Balla mamával az élet értelméről és a slambucról - itt a Nagyiprojekt új része videóval és recepttel

Ha nektek is hiányzik a nagyi főztje, nézzétek meg legújabb videósorozatunk következő részét, amiben Balla mama slambucot főz nektek!

Nemrég megismerhettétek Balla mamát, akivel a legutóbbi Nagyiprojektben mákos kockát sütöttünk. Hajdúszoboszlón, a nagyi boszorkánykonyhájában ezúttal slambuc készült, amihez még a tésztát is mi gyúrtuk, több kevesebb sikerrel.

Receptajánló az oldalról:

Ezúttal ugyanis azzal nehezítettük meg Balla mama munkáját, hogy a Nosalty főszerkesztője, Andris is beállt mellé tanulni és szorgoskodni, Balla mama pedig mindeközben a világ összes türelmével terelgette a tanítványt a konyhatudomány göröngyös útján.

Balla mama és Hering András, a Nosalty magazinjának főszerkesztője tésztát nyújt a slambuchoz.

"Nagyon jó hangulatú forgatást tudhatunk a hátunk mögött, rengeteget nevettünk, ő sztorizgatott, és mindenről elmondta a véleményét. Arról is, hogy szerinte mi a tartalmas és hosszú élet titka:

,,Nem lehet elviselni az életet, ha nem hülyéskedünk, meg nem viccelődünk...akkor k***a savanyú az élet!"

- mesélte Andris a közös forgatásról.

Na de mi is az a slambuc, amit Balla mama és kis kuktája készítettek?

A slambuc voltaképpen krumplis tészta, amit szalonnával ízesítenek. Ezt a pásztorételt eredetileg bográcsban készítették, de talán megbocsátjuk Balla mamának, hogy nem gyújtott tüzet a kinti csípős hidegben.

A nagymamák receptjei szinte utánozhatatlanok. Elsősorban azért, mert belefőzik, szórják és sütik a szívük minden csücskét az ételeikbe, a gyerekek és az unokák iránti rajongás ízét pedig nehezen lehet utánozni. Másodsorban pedig azért, mert a nagyik mértékegységei igen-igen furcsák. Továbbra sem tudom például megmondani, mennyi lehet az a gondolatnyi liszt vagy löttyintésnyi víz...

Slambuc avagy lebbencs Balla mama módra

Mindenesetre a nagyi főztje nem csak az érzelmek miatt ízlik nekünk annyira: az évtizedek alatt ezek a hölgyek rengeteg konyhai tapasztalatot halmoztak fel, amik mind kincset érnek. Tanuljátok, lessétek el tőlük az apró mozdulatokat, és tegyétek magatokévá a receptjeiket. Hamarosan jelentkezünk egy újabb Nagyiprojekt résszel!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek