Nagyiprojekt: Tökéletes mákos kocka Balla mamától

Ősz haj, nagy szemüveg, dolgos, ráncos kéz és kötény. Most nem egy menő séfet mutatunk be nektek, hanem egy igazi nagyit - és az ő mákos kockáját. 

Mindenki azt mondja, az ő nagyija főz a legjobban, de a nagyvilág sosem láthatja ezeket az idős hölgyeket munka közben. Általában kis konyháikban sürgölődnek, fittyet hányva a rohanó világra. Ételeiket maximális odaadással és szeretettel készítik, és minden örömük az, ha minket enni látnak.

Szeretnénk bemutatni nektek egy igazi nagymamát, akinek kis kockás füzetében számos recept vár arra, hogy szeretettel elkészítsék. Ismerjétek meg Balla mamát, videónk főszereplőjét. Balla mama, azaz Eti néni jövőre lesz 80 éves, és esze ágában sincsen leállni a konyhai tevékenykedéssel. El kell mondanunk, hogy mi ennek nagyon örülünk, így múlt héten elutaztunk hozzá Hajdúszoboszlóra, és sütit sütöttünk vele.

Most nem egy mesterszakácsot hoztunk nektek, hanem egy igazi nagyit, akitől elleshettek pár trükköt és apró mozdulatot. Balla mama egy 25 éve tanult recept alapján készít nektek mákos kockát.

Bármennyire is úgy tűnik, hogy kifogyhatatlan mennyiségű mákos kocka jön ki a nagyik sütőjéből, ezeket a sütiket bizony az ő dolgos öreg kezeik teszik olyanná, amilyenek. A forgatás végén, miután Balla mama a mákos kocka közelébe engedett minket, az egész stábunk, jó unokaként, nekifutásból befalta a hatalmas tepsi süti felét, még melegen. Isteni volt! Hamarosan újabb videóval és recepttel jelentkezünk.

Mákos kocka Balla mama módra

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?