Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajba került Budapest egyik legjobb piaca

Úgy tűnik, nem néz túlzottan fényes jövő elé a budapestiek egyik legrégebbi és legkedveltebb piaca.

A túl sok üres üzlethelyiség és a kevés bérlő okoz nem kis fejtörést a Fény utcai piac Kft., a II. kerületi önkormányzat illetve a főpolgármester, Örsi Gergely számára – írja a napi.hu.

Örsi a profilkötöttség feloldását javasolja, azaz hogy engedélyezzék, hogy a piacon ne csak élelmiszert lehessen árulni – ha ez nem jön be, gyermekmegőrző illetve irodahelyiség szerepel a további tervek között.

A közkedvelt és igen nagy múltú budai piac az utóbbi években elég tragikus időszakon van túl – a 2017-es húsbotrányról mi is írtunk, itt. A bérlők és a vásárlók száma jelentősen visszaesett azóta (többek közt a Nébih rajtaütése és a munkaerőhiány miatt), jelenleg 30%-kal kevesebben járnak ide vásárolni, mint pár éve, és 15 üzlethelyiség áll bérlő nélkül, ami az üzemeltetőnek havi 300.000 ezerbe kerül helyiségenként, azaz összesen évi 54 millió forintba. 

A cég adózott eredménye 2017-ben és 2018-ban 30 millió forintra csökkent.

Az őstermelők is kevesen vannak

Az őstermelői szabályozórendszer megváltoztatásával, az elektronikus őstermelői igazolvány bevezetésével jelentős mértékben lecsökkent az őstermelői kereskedői létszám is.

A megoldást abban látják, hogy vállalkozói igazolvánnyal is lehessen asztalt bérelni, nem csak őstermelői státuszban, és hogy ne csak élelmiszert lehessen árulni.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rikardobaro marianosztrai53
rikardobaro marianosztrai53 Wed, 2020-01-22 09:24

Épp ráérek, így számolgatok ... 15 helység, havi 300.000-el számolva ... most vagy az én általános iskolai matek tanárnőm tanított rosszul, vagy a cikkíróé, mert nem 54 millió jön ki. Persze tudom én, hogy ez csak egy elírás, hisz az 54 millió az összesített ÉVES költség, de könyörgöm, HAVInak írta. Sajnos egyre jobban elterjed a slendriánság .....

amagic
amagic Wed, 2020-01-22 05:35

Ugyan már! mitől a legjobb? ahányszor betévedtem csalódtam, és az árúk sem voltak szépek és a választék sem az árak meg 3x akkora mint a nagycsarnokban ahol már a látvány is magával ragadó és választás ár minden emberi normára van szabva... szóval az igen minden tekintetben.