Kiderült, ki lesz a Michelin-csillagos Babel étterem új séfje

A Babel étterem még tavasszal hintette el a hírt, hogy idén ősszel egy neves észak-európai séf közreműködésével nyitja újra a Michelin-csillagos éttermet. Végre kiderült, kiről is van szó.

Az új konzultáns séf érkezéséről a Dining Guide számolt be, Hlatky-Schlichter Hubert étteremtulajdonos ugyanis sokáig titkolta, ki fogja segíteni az étterem munkáját. A Michelin-csillagos Babel élére nem más érkezik, mint a korábban két csillagot is kiérdemlő Daniel Berlin, aki tanácsadóként illetve konzuláns séfként fogja segíteni a Babel újranyitását illetve az étterem fejlődését.

Ahogy az a Dining Guide cikkéből is kiderül, a Babel a koronavírus-járvány első hullámának kezdete, vagyis 2020 márciusa óta tart zárva. Az étterem korábbi séfje, Veres István tavaly nyáron köszönt el az étteremtől, azóta pedig még nem alakult ki az étterem hivatalos csapata.

Daniel Berlin nem mellesleg egy két Michelin-csillagos svéd étterem, a Daniel Berlin Krog vezető séfje volt, az étterem 2018-ban a legjobb észak-európai éttermeket listázó White Guide gyűjtésében olyan éttermek mellett szerepelt, mint a háromcsillagos dán Geranium, a norvég Maaemo vagy a svéd Fäviken. Utóbbi étterem és a Daniel Berlin Krog azóta sajnos bezárt, a séf az elmúlt években zömmel egyedi gasztronómiai élmények szolgáltatásával foglalkozott.

Daniel Berlin nem először jár Magyarországon. Néhány évvel ezelőtt nem más stázsolt többször is éttermében, mint a budapesti MÁK Bistro séfje, Mizsei János. Berlin 2017-ben a MÁK csapatával együtt még egy vacsorát is adott.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...