Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erre senki sem számított! Távozik az étterem éléről a Babel Michelin-csillagos séfje

A 2019 tavasza óta Michelin-csillagos étterem séfje, Veres István most teljes egészében a közelgő Bocuse d'Or európai döntőjére szeretne koncentrálni.  

Távozik az étterem éléről a Michelin-csillagos Babel séfje, Veres István, derül ki a Dining Guide cikkéből. A fiatal séf döntése végleges, mostantól teljes egészében az októberi Bocuse d'Or európai döntőjére szeretné fordítani minden figyelmét. 

Veres István a gasztronómiai magazinnak elmondta, a tallini verseny lezajlásáig nem kíván új állást keresni, nem szeretné megosztani figyelmét a verseny felkészülési ideje alatt. 

A fiatal séf egészen kicsi kora óta szakácsnak készült, és a világ egyik legjobb szakácsiskolájában, a francia Ferrandi főzőiskolában végezte el tanulmányait. Az elmúlt években dolgozott már a L’Arpege-ben, Alain Passard háromcsillagos párizsi éttermében, Patrick Guilbaud kétcsillagos dublini éttermében, valamint Gordon Ramsay Maze nevű éttermében is.

A Babel élére 2016 nyarán került, amely az ő vezetése alatt, 2019-ben kapta meg első Michelin-csillagát. Mivel a csillagot a Michelin Guide az étteremnek, és nem személynek adja, ezért Veres István így automatikusan megválik az elismeréstől is. 

A Babel az újranyitás időpontját eredetileg Veres István Bocuse d’Or-szerepléséhez kötötte, egyelőre azonban még nem tudni, mi lesz az étterem vezetésével a jövőben. 

Ez is érdekelhet: 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!