A trükk, amivel jóval tovább ehető marad az avokádód

Az avokádó igencsak gyorsan megromlik, ha nem megfelelően tárolod. Szerencsére van egy mód, amivel akár 2 hétig is eláll.

Az avokádó nem az olcsóságáról híres, így nagyon elkeserítő, ha nem tudjuk időben felhasználni, és mire megennénk, megbarnul. Plusz nehezítő tényező, hogy kívülről általában semmi jele annak, hogy belül erjedésnek indult.

De akkor mégis hogyan kéne tárolni az avokádót, hogy sokáig elálljon?

Az amerikai Lisa Williams szerencsére rájött a tökéletes avokádótárolási módszerre, ami csupán abból áll, hogy a zöldségeket hideg vizes csuporba teszi, és a hűtőben tárolja.

Lisa kísérletet is csinált, és néhány avokádót a csupor mellé tett: míg a üvegben tárolt darabok majdnem 2 hétig életben maradtak, addig a simán tároltak pár napon belül megromlottak. A Facebookon közzétett poszt hatalmas siker lett, így érdemes lehet neked is kipróbálnod ezt a trükköt.

Forrásunk volt.


Még több trükk, amit alkalmazhatsz a konyhában:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek