Ide öntsd a tűzforró olajat, ha másra kell a serpenyő

Tűzforró olajban sütöttél ételt, de most azonnal kellene más étel elkészítésére az olajos serpenyő? Mutatunk egy trükköt, amit imádni fogsz.

Mit kezdjünk a forró olajjal, ha másra kell a serpenyő? A sütőolajjal az a baj, hogy sehová sem lehet kiönteni, az ember hosszú hetekig gyűjti egy műanyag flakonban addig, míg végül el nem viszi az egyik leadási ponthoz, forró olajat viszont nem lehet akárhova önteni, meg kell várni, míg a folyadék teljesen kihűl. A zsírral ugyan kicsit más a helyzet, mert azt sokszor más ételekhez is felhasználjuk, ha viszont az is forró, muszáj vagyunk olyan helyre önteni, ahol semmilyen más eszközben nem esik kár.

Ezzel még önmagában nem is lenne gond, de vannak olyan alkalmak, amikor kis helyen és kevés eszközzel kell főznünk, ilyenkor pedig egy-egy lábos vagy serpenyő egyszerre több dolog elkészítéséhez is kellhet. Mit csináljunk akkor, ha nincs hova öntenünk a forró olajat?

Tépjünk le egy darab alufóliát!

Ahogy az a videóból is látszik, nincs más dolgunk, mint letépni egy darab alufóliát a tekercsből, majd egyszerűen kibélelnünk vele a mosogató lefolyóját. Az így keletkezett kis mélyedésbe egy egyszerű mozdulattal beleönthetjük a zsiradékot, ha pedig már kihűlt, simán áttölthetjük az olajos gyűjtőüvegünkbe.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek