Így fagyaszthatod le a legjobban az avokádót egészben és pépesítve is

Az avokádó fagyasztása egyszerűbb, mint gondolnád, néhány trükkel pedig hetek múlva is úgy tudod majd kivenni a mélyhűtőből, mintha teljesen friss lenne.

Avokádót nem minden nap vesz az ember, az édes és sós ételekben egyaránt jól felhasználható növény kemény húsa viszont egy pillanat alatt meg tud puhulni. Szerencsére az avokádó tökéletesen alkalmas arra, hogy félretegyük néhány hétre a fagyasztóba, mutatjuk, hogyan tudod az egész, illetve a pépesebb avokádót problémamentesen jégre tenni.

Mit tegyünk, ha félbe vágva szeretnénk avokádót fagyasztani?

  1. Vágd félbe az avokádót, és távolítsd el belőle a magot.
  2. Spriccelj egy kevés citromlevet az avokádókra, hogy ne barnuljanak be.
  3. Szorosan csomagold be műanyagfóliába az avokádót úgy, hogy az még a mag üregére is rátapadjon (legyen a csomagolás légmentes)
  4. Tedd az avokádókat egy lezárható zacskóba, próbáld meg kinyomni a tasakból a levegőt. Tedd a fagyasztóba a gyümölcsöt, ha pedig elővennéd, csak szimplán várj addig, míg fel nem olvad a lefagyasztott termék.

A szétnyomott, pépesített avokádót a következőképpen fagyaszthatod le:

  1. Vágd félbe az avokádót, vedd ki a magot, és óvatosan kanalazd ki a zöld húst egy tálba.
  2. Villával zúzd szét a húst, majd spriccelj rá egy kevés citromot.
  3. Egy lezárható tasakba kanalazd át a pépet, majd légmentesítsd a tasakot, végül pedig tedd be a fagyasztóba.

Ugye, milyen egyszerű? Az avokádód a fagyasztóban még hosszú hetekig eláll, ráadásul, ha már puhán raktad el, attól sem kell tartanod, hogy kemény marad a kiolvasztás után.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a praktikák is érdekelhetnek még:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...