Kőkemény az avokádód? Így puhíthatod meg!

Mi itt bent avokádófanok vagyunk - igazi szupergyümölcs, tápláló, egészséges, a fokhagyma istenien áll neki, a legzseniálisabb reggeli. De nem mindig sikerül puhát találni...

Az avokádót nem győzzük isteníteni - én mondjuk fokhagymával, sóval, borssal, kis citrom- vagy lime-lével ízesítve pépesítem, és kitunkolom pirítóssal vagy zöldséggel - nekem ez a favorit, nincs jobb! De mehet tésztára is, sütibe, lehet belőle guacamole vagy saláta is.

Tudtad?

Fél avokádó mindössze 112 kalória, fedezi az egyszeresen telítetlen zsírsavszükségleted 27%-át, (a többszörösen telítetlennek 14%-át), élelmirost-szükségleted 20%-át, folsav-szükségletednek pedig 29%-át!

Viszont: ÓRIÁSI probléma, mikor este lekeveredünk a boltba, hogy kizárólag kőkemény darabokat találunk - na ilyenkor jön jól ez a tipp: csomagold őket alufóliába, és tedd a sütőbe kb. 10 percre 200 fokra, ha még mindig kemény, süsd tovább. Az avokádóban levő, érést elősegítő etilén-gáz így összesűrűsödik, és ettől megpuhul nekünk a kicsinyünk! NYAMM.

(cikkforrás: purewow, fotó: flickr/arsheffield)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek