Kőkemény az avokádód? Így puhíthatod meg!

Mi itt bent avokádófanok vagyunk - igazi szupergyümölcs, tápláló, egészséges, a fokhagyma istenien áll neki, a legzseniálisabb reggeli. De nem mindig sikerül puhát találni...

Az avokádót nem győzzük isteníteni - én mondjuk fokhagymával, sóval, borssal, kis citrom- vagy lime-lével ízesítve pépesítem, és kitunkolom pirítóssal vagy zöldséggel - nekem ez a favorit, nincs jobb! De mehet tésztára is, sütibe, lehet belőle guacamole vagy saláta is.

Tudtad?

Fél avokádó mindössze 112 kalória, fedezi az egyszeresen telítetlen zsírsavszükségleted 27%-át, (a többszörösen telítetlennek 14%-át), élelmirost-szükségleted 20%-át, folsav-szükségletednek pedig 29%-át!

Viszont: ÓRIÁSI probléma, mikor este lekeveredünk a boltba, hogy kizárólag kőkemény darabokat találunk - na ilyenkor jön jól ez a tipp: csomagold őket alufóliába, és tedd a sütőbe kb. 10 percre 200 fokra, ha még mindig kemény, süsd tovább. Az avokádóban levő, érést elősegítő etilén-gáz így összesűrűsödik, és ettől megpuhul nekünk a kicsinyünk! NYAMM.

(cikkforrás: purewow, fotó: flickr/arsheffield)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...