Arancini – olasz rizsgolyók

A Konyhafőnök adása elérkezett a döntőhöz. A csapatok 100 főre főztek a Korda Stúdió bisztrójában. Az egyik fogás arancini, eredetileg rizottóból készülő rizsgolyó volt.

Arancini – olasz rizsgolyók

Hozzávalók 4 főre

Elkészítés

  1. A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
  2. Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
  3. A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarellagolyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
  4. Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!