Arancini – olasz rizsgolyók

A Konyhafőnök adása elérkezett a döntőhöz. A csapatok 100 főre főztek a Korda Stúdió bisztrójában. Az egyik fogás arancini, eredetileg rizottóból készülő rizsgolyó volt.

Arancini – olasz rizsgolyók

Hozzávalók 4 főre

Elkészítés

  1. A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
  2. Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
  3. A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarellagolyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
  4. Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk