Beindítja az anyagcserét, és izmot épít ez a gyakorlatsor

A súlyzózás egy méltatlanul mellőzött edzésforma, hiszen egy súlyzó egy egyszerű eszköz, mely igen sokféleképpen használható, remekül formálja a testet, ráadásul használata egyénre is szabható.

Nem mindig tudjuk rászánni az időt arra, hogy elmenjünk edzőterembe – ám erre nem is feltétlenül van szükség, hiszen néhány kiegészítővel és a megfelelő mozdulatsorokkal otthon is sokat tehetünk azért, hogy átmozgassuk a testünket. Ehhez remek eszköz a súlyzó, amivel a megfelelő gyakorlatokat elvégezve megemelhetjük a pulzusunkat, felpörgethetjük az anyagcserénket, és építhetjük az izmainkat anélkül, hogy el kellene hagynunk az otthonunkat.

Beindítja az anyagcserét, és izmot épít ez a gyakorlatsor

A népszerű fitneszedző, Alexia Clark az Instagram-oldalán osztott meg egy edzéstervet, ami mindössze négy gyakorlatból áll, amelyeket összesen négyszer kell elvégezni, hogy egy teljes edzést kapjunk.

Az egész mindössze 20 percet vesz igénybe – persze ez attól is függ, mennyi szünetet tartunk a körök között –, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne hatásos!

Az alábbiakban Clark meg is mutatja, hogyan kell végezni helyesen az edzést. A tanács pedig az mellé, hogy a lehető legkevesebbet pihenjünk a sorozatok között:

Az egészhez ráadásul csak a sportruházatunkra és két darab súlyzóra lesz szükségünk. Ha elszántak vagyunk az életmódváltást illetően, akkor érdemes állítható súlyzókra befektetni, amelyeket könnyen alakíthatunk a teherbírásunk növekedésével.

Forrásunk volt.


Még több mozgás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek