A fűszer, amit mindig szórj a levesre, ha jól akarsz aludni

A mai stresszes világban nehéz igazán jót aludni, így könnyedén előfordulhat, hogy egy kis extra segítség kell. Szerencsére van egy fűszer, mely megoldás lehet a problémára.

A megfelelő alvás elengedhetetlen az egészséged szempontjából, így érdemes mindent megtenni azért, hogy tényleg megfelelően pihenj az éjszakai órákban. Szerencsére van egy fűszer, mely rengeteget segíthet ebben, ráadásul nagyon könnyen beszerezhető és megfizethető.

Ez pedig nem más, mint a tárkony, mely kiválóan passzol húsokhoz, halakhoz, tojáshoz, bár legfőképp a levesekbe szórjuk.

Hogyan segíti a tárkony az alvást?

Talán nem tudtál róla, de a tárkony az ürömfajták csoportjához tartozik, mely növények javítani tudják az alvásminőségedet. Ezt egy kis résztvevőszámmal indított kutatás adatai is igazolják. A vizsgálat során a tárkony szedatív és alvásciklus-reguláló hatását is sikerült bizonyítani.

Persze szükség lesz még további kutatásokra is, hogy ezt bebizonyítsák, addig is, ha rosszul alszol, érdemes lehet lefekvés előtt beverni egy nagy tál tárkonyos levest.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az alvásról itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: