Az alufólia 9 élete

Az alufólia egyik legjobb barátunk a konyhában. Sokoldalú, könnyen alakítható-téphető, bármit lefed, befed. A szó, amit keresünk: nélkülözhetetlen! De azt tudod, mire jó még?

1. Polcok kibélelésére: méretre vágva kitűnő polcbélelő válik belőle, nedves szivaccsal pofonegyszerűen letörölhető, tetszés szerint megfordítható, és vissza is veri a fényt a sötétben, ha ne adj isten éjjel nyitogatnánk a dugiédességes kredencet.

2. Evőeszközök fényesítése: egy igen hasznos kis kémiai reakciónak köszönhetően az alufólia alkalmas az elfeketedett ezüst eszcájg tisztítására, fényesítésére. Bélelj ki egy műanyag edényt vele - fényesebb oldalával felfelé - , tedd bele az evőeszközöket, önts hozzá negyed bögre mosószódát és egy liter forró vizet, keverd össze az elegyet, és hagyd ázni kb.15 percig.

3. Grillrács védelmezője: egy alufólialapot a grillrácsra helyezve könnyen megóvhatjuk a rácsunkat a rácsöpögő-égő, odatapadó ételdarabkáktól, sőt, a behulló, túl apróra vágott kolbászokat, cukkiniket is felfoghatjuk vele. De rácstisztításhoz is használhatjuk: gyűrjünk össze egy aludarabkát, és erősen sikáljuk le vele a ráégett ételmaradékot, majd mossuk le mosószeres vízzel a rácsot.

4. Megvédi a süti szélét az odaégéstől: ha félő, hogy odakap az almás pite széle a sütőben, egy alufóliagyűrűvel béleljük körbe a piteforma szélét - garantáltan nem kell majd az elszenesedett piteszél levagdosásával bajlódnunk.

5. Edények kipucolása: az alumínium dörzsiszivacsokhoz hasonlóan is működik, azaz egy jó maroknyi összegyűrt alufóliával jól kisúrolhatjuk üveg- vagy öntöttvas-edényeinket.

6. Madárijesztőként is pazar: amennyiben saját kis gyümölcsöskerttel rendelkezünk, és nem akarjuk, hogy a cuki, de kártékony madarak megcsipkedjék a termést, akasztgassunk alufóliacsíkokat elszórva a fára, visszaverődő fénye ugyanis elijeszti őket.

7. Bútortologatásnál is jól jön: költözésnél, szobaátrendezésnél csomagoljuk be a bútor talpát pár réteg alufóliába. Segít, hogy a szőnyegen, padlón könnyebben csússzon a komód. (Nagyon kényes és karcolódó felületeknél ne alkalmazzuk.)

8. Gyorsítja a vasalást: az alufólia hőtartó és -sugárzó, így nyugodtan bugyoláljuk be a vasalódeszkánk felületét vele, gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a ruharánctalanítást.

9. Tölcsérnek is kiváló: műanyag tölcsér híján bármikor hajtogathatunk egyet magunknak alufóliából is, melyet kedvünkre formálhatunk és méretezhetünk, hogy bárhova beférjen.

(via GoodHouseKeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!