Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy éven belül véglegesen gyógyítható lehet a rák - legalábbis ezt állítja egy gyógyszercég

Egy izraeli gyógyszergyártó cég óriási dolgot ígér: azt mondják, egy éven belül teljesen gyógyítható lehet a rák.

Ha igaz az, amit egy izraeli gyógyszergyártó cég állít, az alapjaiban változtathatja meg a rák elleni harcot. „Úgy hisszük, hogy egy év múlva teljes körű gyógymódot tudunk kínálni a rák ellen” – mondta Dan Aridor, a Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi) nevű biotechnológiai cég igazgatótanácsának elnöke a Jerusalem Postnak. Aridor hozzátette, hogy a terápia jóval olcsóbb lesz a már most elérhető és működő módszereknél.

A generikus, ugyanakkor személyre szabott gyógyászati megközelítést alkalmazó megoldást a cég MuTaTo néven emlegeti – írja a HVG. A rövidítés a multi-target toxin kifejezésre utal, ami nagyon egyszerűen értelmezve egy biológiai folyamat során létrehozott, több területet is célzó méreg. 

Az új terápia abban különbözik az eddigiektől, hogy többféle peptiddel támadják a rákos sejteket egyszerre. Kutatók szerint az új módszer az összetevők mellett, a többlépcsős támadás miatt lehet sikeres.  Az izraeli vállalatot vezető Ilan Morad elmondta, hogy a kezelés jóval kevesebb mellékhatással is járhat majd.

A módszert már tesztelték egereken. Érdekesség, hogy a terápia során a rágcsálók egészséges sejtjei nem károsodtak, csak a daganatos sejtek tűntek el. Hamarosan klinikai fázisba léphet a tesztelés, ha azok is sikeresen zárulnak, az óriási áttörés lehet a rákkutatásban.

A tudományos világ elég szkeptikusan fogadta az AEBi nagy bejelentését, mivel a vállalat eddig nem nagyon publikálta sikereit egyetlen egy tudományos folyóiratban sem. Most meg csak úgy, a semmiből álltak elő a terápiájukkal. Az izraeli cég ugyanakkor nagyon magabiztos, és hisznek abban, hogy a terápiát egy év múlva már alkalmazhatják, elsőként a tüdőrákos betegeken.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!