8 villámdesszert borús napokra

Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!

A nyirkos, őszi időjárás pillanatok alatt képes elvenni az ember életkedvét, úgyhogy ilyenkor muszáj tenni valami az univerzum egyensúlyának visszaállítása érdekében – ennek egyik legjobb módja, hogy némi édességgel boldogítjuk saját magunkat. Nem is akarunk ilyenkor túl sok időt eltölteni a konyhában, csak minél hamarabb falni a jól megérdemelt boldogsághormot, úgyhogy íme nyolc recept, ami 15 perc alatt már a tányérra is kerülhet:

 1. 1.

  Zabkása fahéjas ringlóval

 2. 2.

  Bögrében sült süti 5 perc alatt

 3. 3.

  Gofri 8. - mogyoróvajas

 4. 4.

  Zserbógolyó ahogy Jacqueline készíti

 5. 5.

  Vajas keksz juharsziruppal

 6. 6.

  Áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal

 7. 7.

  Sült banán kókuszos karamellel

 8. 8.

  Avokádós csokimousse

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek