7 étel 7 napra – Főzzünk a héten pénztárcabarát zöldségekből!

A hónap végére való tekintettel ezen a héten igyekszünk egészséges, mégis olcsó fogásokból megoldani az ebédet és a vacsorát. Nem mondjuk, hogy egy-két ételben nem lesz hús, a szezon zöldségei és néhány hüvelyes azonban mindenképpen színesebbé teszi majd a repertoárt.

Édesburgonya, karfiol, sütőtök, hüvelyesek – a szezon legegészségesebb alapanyagait összegyűjtve igyekszünk ezen a héten is színes, laktató és persze könnyen elkészíthető ételeket ajánlani.

HÉTFŐ

Amouk - a khmer sárga curry

A teljes receptért kattints ide!

Kambodzsa egyik nemzeti étele - hallal vagy vegán változatban a leggyakoribb, ez a recept most a húsmentes változat. A paszta előre, és nagy mennyiségben is előkészíthető.

KEDD

Sült céklás rizottó rukkolával és kecskesajttal

A teljes receptért kattints ide!

Ezt a remek receptet legalább egyszer az életben érdemes elkészíteni, a végeredmény szerintünk mindenkinek ízleni fog. Húsmentes, laktató, ráadásul könnyen elkészíthető még akkor is, ha a főzés idejének nagy részében muszáj az edény felett állni és kevergetni a rizst.

SZERDA

Sütőtökös gnocchi zsályával

A teljes receptért kattints ide!

Ezt a receptet akár a maradék sült sütőtökből is el lehet készíteni, viszonylag gyors és nagyon laktató étel, egy kiadós ebédre vagy vacsorára tökéletes fogás lehet.

CSÜTÖRTÖK

Vadas-gomba

A teljes receptért kattints ide!

Krisztina szakácsunk receptje igazi őszies ízekkel és színekkel operál, a könnyen elkészíthető gyors fogás pedig egészen biztosan nagy sikert fog aratni otthon!

PÉNTEK

Hajdinás lencsesaláta

A teljes receptért kattints ide!

Önmagában is isteni, de akár sült húsok mellé, köretnek is tökéletes választás. Na meg a lencseáztatással sem kell bajlódni, ugye...

SZOMBAT

Hummuszkéregben sült csirke

A teljes receptért kattints ide!

3 összetevős, gyors és egészséges csirkevacsora, amely hihetetlenül szaftos és lágy csirkemelleket ígér a kéreg alatt. A hummusszal megkent, és a füstölt paprikával megszórt csirke ropogós, aranybarna bundával és omlós hússal emeli új szintre a bundázott vagy kéregben sütött fogások fogalmát. Ez a recept tényleg annyira egyszerű, hogy azon tűnődtem, vajon miért nem jutott eszembe hamarabb.

VASÁRNAP

Rántott karfiol

A karfiol energiatartalma alacsony, szénhidráttartalma csekély, ezért itt a remek alkalom, hogy kirántsuk bő olajban. Lehet, hogy nem túl diétás, de olyan finom! A teljes receptért kattints ide!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Sztarenki Dórival, Fancsikai Eszterrel vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több szuper recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek