Ez a POZSGÁS növény illik legjobban a csillagjegyedhez

Óriás trend most pozsgás-szukkulens növényt tartani otthon. Igen mutatósak és szívósak, nem szeretik a vizet, érdemes szeretni őket, mert meghálálják. Melyik illik hozzád?

1. KOS - PIROS LEVELŰ KÖVIRÓZSA

(Echeveria Agavoides)

A tüzes kosok mindig jönnek-mennek, mozgásban vannak, alkotnak, és szaladnak fejjel a falnak, ha kell, így ez a piros, tüzes pozsgás pont az ő párjuk lehet!

2. BIKA - FATERMETŰ KÖVIRÓZSACSERJE

(Aeonium Arboreum 'Zwartkop')

A bika igazi Föld-jegy, egy biztos pont az életünkben, nem szereti a változást - ez a mélyen gyökerező faszerű pozsgás jó választás számára. Gyakoribb a zöld levelű változat is, de az igazán drámai hatásért a sötétbordó, szinte fekete levelűt érdemes ültetni (ez a Zwartkop nevezetű.)

Ezt is nézd meg!

11 növény, ami úgy hat rád, mint egy antidepresszáns

3. IKREK - KAUKÁZUSI VARJÚHÁJ

(Sedum spurium 'Purpurteppich')

Az ikrek energikussága, karizmája, vonzereje szuperül passzol majd ehhez az ellenállhatatlanul cuki pink virágú, apró levelű szukkulenshez.

4. RÁK - KÖZÖNSÉGES AGÁVÉ

(Agave Americana)

A rákok családszeretete és nosztalgikus, érzelmes jelleme köztudott - az agavé pedig egy igazi "őskövület" ami sok-sok évig megmarad. Rengeteg benne a szénhidrát, ezért agavészirupot, de tequilát és mezcalt is készítenek belőle - főleg Mexikó térségében.

5. OROSZLÁN - SÁRGA DÉLVIRÁG

(Delosperma Nubigenum)

Az oroszlánok állítólag a legjobb vezetők, született véleményvezérek, általában energiát és jókedvet közvetítenek mindenfele. A délvirág napsugarakra emlékeztető sárga virágzata hasonlóan vidám, optimista hangulatot áraszt.

6. SZŰZ - POZSGAFA

(Crassula Ovata 'Jade')

A szüzek és a növények nagyon jó párost alkotnak - szeretik őket és jól is bánnak velük. A pozsgafa gyorsan növekvő szukkulens, ami nagyon jól bírja a mostoha körülményeket és a szárazságot is. Állandóan új hajtást növeszt, lehet gondozni!

7. MÉRLEG - CRASSULA "JADE NYAKLÁNC"

(Crassula Rupestris x Perforata)

A mérlegek szeretik a szimmetriát, a konzisztenciát és állandóságot, bár a tévhittel ellentétben nincsenek mindig egyensúlyban. A jade nyaklánc furcsa, ismétlődő mintázatú geometrikus leveleivel szuperül illik hozzájuk.

8. SKORPIÓ - NEOHENRICIA SIBBETTII

Magának való, nehéz természet, aki nem szereti a napfényt sem - ha viszont megkapja hőn áhított, rá szabott, speciális körülményeit, gyönyörűen növekszik majd!

9. HALAK - SENECIO AQUARINE MOUNT EVEREST

Hengeres levelei kékes-ezüstös-viaszosak, sűrűn állnak felfelé, és pont úgy festenek, mint egy tengeri korallzátony, szóval pont tökéletesek lesznek a halaknak.

10. VÍZÖNTŐ - SENECIO RADICANS GLAUCA

A vízöntők, akik szemben úsznak az árral, és szeretnek kicsit mindent másképp csinálni, kilógni a sorból - mint ez az aggófűféle pozsgás, aki, bár lefelé lóg, banán alakú kis levelei felfelé törekednek.

11. BAK - CSÜNGŐ VARJÚHÁJ

(Sedum morganianum)

A bak megbízható és konzisztens, mint ez a csodás szukkulens, aki csakugyan megbízhatóan nő minden irányba, rakoncátlanul, de nyugalom, a bak majd elbánik vele.

12. NYILAS - POMPÁS VARJÚHÁJ

(Sedum Spectabile)

A szabad szellemű, vidám, energikus nyilasokhoz jól illik majd ez a nagyon színes lilás-rózsaszínes virágú varjúhájféle.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek