7 nap, 7 recept – Filléres főételek akár fél óra alatt

Hiába vagyunk túl advent első vasárnapján, még korai lenne ünnepi ételeket ajánlani, főleg a legdolgosabb hétköznapokon. Jöjjenek inkább a gyors és pénztárcabarát fogások, amelyeket akár fél óra alatt is el lehet készíteni.

A következő hét napra filléres finomságokat ajánlunk, amelyekkel könnyen és gyorsan letudhatjátok a főzést.

HÉTFŐ

Krumplis tészta 2.0

Kattints a képre a teljes receptért!

Ez egy igazán deviáns megközelítése a krumplis tésztának, meglehet, többen felhördültek a kép láttán. Spagetti? Miért ne? Sokak szerint ez a legnagyobb élvezeti értékkel fogyasztható tészta, miért is ne lehetne krumplizálni? Bizonyos tájegységeken a tejföl is fura lehet, de ha belegondolunk, hogy ez végtére is egy krumplipörkölt, miért is ne lehetne „paprikás”?

KEDD

Lecsó római tálban

Kattints a képre a teljes receptért!

Finom, hétköznapi, gyors egytálétel, amely nemcsak nyáron készíthető el, télen is minden adott ahhoz, hogy finom legyen a lecsó. Nem kell hozzá más, csak hagyma, paprika, paradicsom, egy kevés szalonna és virsli, és máris kész az isteni lecsó.

SZERDA

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. A teljes receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Színes sonkás tésztasaláta

Kattints a képre a teljes receptért!

Gyors és egyszerű étel, amelybe bármilyen zöldséget belerakhatunk, egyedül a paradicsomot érdemes kihagyni belőle, mert ha az levet ereszt, nem lesz túl gusztusos a végeredmény

PÉNTEK

Gyors sütőtökös-csirkemelles gnocchi

Kattints a képre a teljes receptért!

Villámgyors vacsora, amivel garantált a siker minden korosztálynál, a sütőtök pedig a szezon sztárja!

SZOMBAT

Pásztorpite édesburgonyával

Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a sütőben. A ragu szaftos, a krumpli teteje megpirul, az összhatás tökéletes, annyi kis csavarral, hogy a püréhez édesburgonyát használunk, és sajtot is teszünk bele. Próbáljátok ki, megéri! Kattints ide a teljes receptért!

VASÁRNAP

A legegyszerűbb székelykáposzta

A székelykáposztának semmi köze Erdélyhez - ízig-vérig pesti étel. A legenda szerint Petőfi kortársa és barátja, Székely József vármegyei levéltáros „találta fel". Székely egy nap későn ment ebédelni, és már csak maradékok voltak a konyhán, így megkérte törzshelye pincérét, hogy öntse össze számára a maradék savanyúkáposzta-főzeléket és sertéspörköltet. A recept azóta sokban változott, az eredetit például nem tálalták tejföllel. A teljes receptet itt találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek