A gyors recept nem mindig rossz recept: ezt bizonyítják az alant csokorba gyűjtött fogások is. Ezekkel fogunk átevezni az aktuális hét feladatainak tengerén – ne aggódjunk, mindent el tudunk majd végezni, mellette pedig jól is fogunk lakni. Vegyük be magunkat tavaszi lendülettel a konyhába, induljon a főzés!
KEDD
Paradicsomos káposzta olasz paradicsommal
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/D3/V6/LGvhYHGqjjmEFFX1fO9kSjCUjise6Gq3lbkzZXca.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=805f5c168e478ae825c8fc5cabd44790)
Jöhet egy klasszikus menzaétel? Paradicsomos káposztát főzünk kedden, de nem hagyományos, hanem izgalmasan céklás fasírttal tálaljuk majd. Ennyi újítás csak belefér az életbe, nem?
SZERDA
Ezzel a gyors, ragacsos-ízes zöldségétellel azok is barátságban lesznek, akik eddig még nem mélyültek el túlságosan az ázsiai gasztronómiában. Hétközre kiváló választás lesz.
CSÜTÖRTÖK
Olasz burgonyagombócok 4 ízben
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/8K/Op/8bveVnCPCSaR4TABaGbpflfxcEh7JTw4CtOZVBop.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=8f7c659bb1c7e8b458247c84193bdfed)
Görgessünk gombócokat krumpliból, majd ízesítsük őket 4 különböző ízben. Két-három különböző mártogatóssal, esetleg egy friss salátával teljes ebédet, vacsorát alkotnak. Sőt, másnap is ugyanolyan finomak!
PÉNTEK
Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/0x/lP/bSFrkmhoJ8XcYGrxMBD2WD5P6QLsKNt0l1RWdPcC.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=baaca331efc4c8abf034a33eb9df62c3)
Hagyjuk a húst, főzzünk szaftos, fűszeres, tunkolható pörköltet csicseriborsóból. Egy ilyen egytálétel elsőre könnyednek tűnhet, azonban miután megettünk belőle egy nagy adaggal, megértjük majd, milyen laktatóak a hüvelyesek.
SZOMBAT
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Qs/26/F98EDJWljhhqMqrSJRVK0FdOH2D2XTqQ8VbYUJGt.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=a82efb16676834ec1b683c0c5c17a620)
Aki fél a kiszáradt rakott zöldségektől, mindenképpen adjon egy esélyt ennek a karfiolnak, ugyanis a lehető legszaftosabb a maga kategóriájában. Vajpuha zöldség, krémes tejföl és aranybarna, olvadt sajt: nehéz lenne ezeknek ellenállni.
VASÁRNAP
Szinte már a nyár felé kacsintgat ízeivel ez a szaftos töltött zöldség: hússal és paradicsomos szósszal kerül a tányérra, igazi napfényes lakoma válik majd belőle.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes recept vár itt: