5:2 diéta – a brit őrület

A gyors fogyást ígérő diéta leginkább egy életmód-program, melynek lényege, hogy 5 napig azt eszel, amit szeretnél,  majd pedig 2 nap méregtelenítő böjt következik.

Diéta önsanyargatás nélkül

A Michael Mosely és Mimi Spencer által kidolgozott, szakaszos böjtnek is nevezett diéta sikere abban rejlik, hogy 5 napig minimális kontrollal – ne zabáld túl magad! – bármit és bármennyit ehetsz. Nem kell sem szétválasztani, sem kalóriát számlálni, sem pedig lemondanod valamelyik ételcsoportról. Ráadásul te választhatod meg a böjtnapokat, így nem kell feszengve koplalnod ünnepi vagy baráti összejöveteleken sem.

Tudnivalók, a transzzsírsavakról

A következő 2 napban viszont a napi kalóriabevitel nem haladhatja meg a nőknél az 500, a férfiaknál a 600 kalóriát. A böjtnapokon érdemes kerülni a gabona- és cukorféléket, a hüvelyeseket és a szénhidrátot. Helyettük inkább zöldségeket fogyassz frissen vagy főzve, illetve félzsíros tejtermékeket. Az élethez szükséges energiát szervezetünk zsírraktárából nyerjük, ezért a 2 méregtelenítő nap alatt a szervezet a zsírtartalékokat égeti el, és ez eredményezi a fogyást. Ráadásul ebben a szakaszban más kedvező folyamatok is lejátszódnak, például növekedési hormon termelődik. Így a diéta nemcsak gyors fogyást, hanem megfiatalodást is ígér.

Ne csak a szénhidrátra figyeljünk!

Tipp

Mint mindig, különösen, ha diétázol, most se feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről. Mindenesetre mielőtt kipróbálnád, nem árt, ha konzultálsz egy dietetikussal.

Hozzászólások

Eletke

Kiprobaltam ezt az unev. DODO etrendet Januar 01-tol es 2,5 honapig birtam. Az ,hogy onsanyargatas nelkul?nem igaz!Azon a 2 napon, semmi masra nem gondoltam,csak az etelre.A "day off" napot alig vartam,hogy vegre legyen is valami a gyomromban,ami konnyen tuleveshez vezet. Azt elfelejtettetek megemliteni,hogy a bojt napja elott 16 oraval mar nem szabad enni. Eredmeny:3kg minusz.Nekem nem erte meg. "While the idea that you can eat anything on your free days sounds great ? especially for dieters who struggle to stick to low-calorie eating plans long-term without falling off the wagon ? many nutritionists believe that those on the alternate day diet could end up over-indulging on ?feast? days, and actually put on weight."

Törölt felhasználó

http://www.lifetilt.hu/blog/2013/05/az-5-2-horror-dieta

witch

Rajtam a korhazban ket evvel ezelott az 1:1 dietat teszteltek. :o) Az ugy mukodik, hogy egyik nap ehettem reggelit, ebedet meg vacsorat, masnap pedig vizsgalatokra varva egesz nap semmit. 4 nap alatt lefogytam 5 kilot, hahahaha!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.