5:2 diéta – a brit őrület

A gyors fogyást ígérő diéta leginkább egy életmód-program, melynek lényege, hogy 5 napig azt eszel, amit szeretnél,  majd pedig 2 nap méregtelenítő böjt következik.

Diéta önsanyargatás nélkül

A Michael Mosely és Mimi Spencer által kidolgozott, szakaszos böjtnek is nevezett diéta sikere abban rejlik, hogy 5 napig minimális kontrollal – ne zabáld túl magad! – bármit és bármennyit ehetsz. Nem kell sem szétválasztani, sem kalóriát számlálni, sem pedig lemondanod valamelyik ételcsoportról. Ráadásul te választhatod meg a böjtnapokat, így nem kell feszengve koplalnod ünnepi vagy baráti összejöveteleken sem.

Tudnivalók, a transzzsírsavakról

A következő 2 napban viszont a napi kalóriabevitel nem haladhatja meg a nőknél az 500, a férfiaknál a 600 kalóriát. A böjtnapokon érdemes kerülni a gabona- és cukorféléket, a hüvelyeseket és a szénhidrátot. Helyettük inkább zöldségeket fogyassz frissen vagy főzve, illetve félzsíros tejtermékeket. Az élethez szükséges energiát szervezetünk zsírraktárából nyerjük, ezért a 2 méregtelenítő nap alatt a szervezet a zsírtartalékokat égeti el, és ez eredményezi a fogyást. Ráadásul ebben a szakaszban más kedvező folyamatok is lejátszódnak, például növekedési hormon termelődik. Így a diéta nemcsak gyors fogyást, hanem megfiatalodást is ígér.

Ne csak a szénhidrátra figyeljünk!

Tipp

Mint mindig, különösen, ha diétázol, most se feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről. Mindenesetre mielőtt kipróbálnád, nem árt, ha konzultálsz egy dietetikussal.

Címlapról ajánljuk

További cikkek