5 + 1 vacsora siető ínyenceknek

Akárcsak a Heti menü rovatunk e heti ajánlataiban, úgy a szokásos heti vacsoramenüben is az egyszerűségre, praktikumra és persze a finom ízekre törekszünk! Belecsempészünk egy kis karácsonyi készülődést is egyik receptünkkel, de akad a héten leves, saláta is... karácsony előtt kíméljük a gyomrunkat!

Hétfő

Már hét elején bevállaljuk a mézeskalács sütését. Jó, ha vasárnap vagy éppen aznap reggel összeállítjuk a tésztát, mert jó pár órás pihentetést igényel nyújtás előtt. Jó hír viszont, hogy ez a recept az azonnal puha mézeskalácsot jelöli, így nem kell hosszú napokat várnunk a puhulással, már aznap este falatozgathatunk a finomságból!

Kedd

Szimpla, de annál finomabb zöldségleves! A tegnapi sütögetés után éppen elég, ha egy nagyon gyors, kímélő fogást választunk és a tejföllel dúsított változatot főzzük meg!

Szerda

Jöjjön egy különleges fogás a hét közepén, kitartás, már szerda van! Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy télen is van spenót – persze leginkább mélyhűtve. Petra receptje szuper példája az egészséges, gyors és nagyon finom vacsorának!

Csütörtök

Mikor készült utoljára nálatok túrógombóc? Ez az étel szinte mindig osztatlan sikert arat, húsz perc alatt elkészül, így nem is értjük, miért nem kerül gyakrabban a tányérunkra. Minimális befektetés, maximális élvezet!

Péntek

Mivel a hétvégén visszafogjuk magunkat az ebédkészítést illetően (már a 24-ére gyúrunk), így péntek estére még megengedünk magunknak egy kis egzotikumot: thai sült tészta lesz sült zöldségekkel – az esetlegesen újszerű hozzávalók már rengeteg hiperben beszerezhetőek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?