5 + 1 vacsora karácsony előtt

Fogy az időnk, nyakunkon a karácsony, az ünnepi hajszában mindenki rohan és kevés idő marad a főzésre, esti összejövetelekre – a céges rendezvényeket is ilyenkor tartják.

Mivel a pénztárcánkat is kimondottan megterheli ez az időszak, így ezen a héten viszonylag olcsó és nagyon gyors vacsorákkal készültünk, így a lelkiismeretünk is megnyugszik, hogy nem a gyorsbüféből ettünk, és forintjainkból is több marad!

Hétfő

A télben az egyik legjobb dolog a gomba, minden formájában szeretjük! A különlegességekért hajlandóak vagyunk a piacra zarándokolni – itt biztosan többfélét találunk a lelkes gombagyűjtőknél, csak győzzünk válogatni! Sok petrezselyemmel, vajon párolva tökéletes vacsora!

Kedd

Póréhagyma, túró, szalonna – ez egy nyerő téli hármas, túl sok hozzáfűznivalónk nem is lenne azt illetően, hogy miért járunk jól, ha réteslapba töltve összesütjük a mesés hozzávalókat! Nem is gondolnánk, hogy seperc alatt elkészül és az éhes szájak nagyon hálásak lesznek érte a zimankóban!

Szerda

A fasírt mindig előkapható recept – sokan szeretjük, és salátákhoz, főzelékekhez, bármilyen köret mellett megállja a helyét, na, meg persze rengetegen szeretik. Ez a recept egy fűszerekkel felturbózott verzió, mert hogy miért ne fokozhatnánk a finomat, ha lehet még jobb?

Csütörtök

Tészta még nem volt a héten, a csípős, csirkés spagettivel pedig megidézzük a nyarat, hiszen a zamatos paradicsom eszünkbe juttatja az önfeledt augusztust – és a fillérekért kapható, piros, lédús paradicsomokat. A darabolt konzervparadicsom is megteszi, válasszunk olyat, amiből kihagyták a citromsavat, garantáltan a nyaralások emlékképei kezdenek majd derengeni!

Péntek

A szokásos, pénteki hipergyors receptünk ezúttal egy kenőmájasos krém lesz – nem cifrázzuk a dolgokat, főtt tojással gazdagítjuk és némi mustárral még ízesítjük. Friss, ropogós bagettel fogyaszthatjuk, retek vagy kápia paprika dukál mellé!

Címlapról ajánljuk

Így hatnak a színek az érzelmeinkre és az egyéniségünkre

A színek képesek érzelmeket kiváltani és meghatározni a hangulatunkat. Bátran állíthatjuk, hogy egyéniségünk társalkotói. Színek. A divat alapelemei, születésünk napjától velünk vannak, és a pszichológusok szerint óriási hatással vannak a napi hangulatunkra. Mégis joggal kérdezzük: mi a kapcsolat a színek és az érzelmek között? A jól megválasztott színek növelik önbecsülésünket? Hogyan kombinálhatjuk őket az öltözködésben, hogy időtálló ruhatárat hozzunk létre?

Nosalty

További cikkek