5+1 vacsora karácsony előtt

Fogy az időnk, nyakunkon a karácsony, az ünnepi hajszában mindenki rohan és kevés idő marad a főzésre, esti összejövetelekre – a céges rendezvényeket is ilyenkor tartják.  

Mivel a költséglistánkat is kimondottanmegterheli ez az időszak, így ezen a héten viszonylag olcsó és nagyon gyors vacsorákkal készültünk, így a lelkiismeretünk is megnyugszik, hogy nem a gyorsbüféből ettünk, és forintjainkból is több marad!

Hétfő

A télben az egyik legjobb dolog agomba, minden formájában szeretjük! A különlegességekért hajlandóak vagyunk a piacra zarándokolni – ittbiztosan többfélét találunk a lelkes gombagyűjtőknél, csak győzzünk válogatni! Sokpetrezselyemmel, vajon párolva tökéletes vacsora!

Kedd

Póréhagyma, túró, szalonna – ez egy nyerő téli hármas,túl sok hozzáfűznivalónk nem is lenne azt illetően, hogy miért járunk jól, ha réteslapba töltve összesütjük a mesés hozzávalókat! Nem is gondolnánk, hogy seperc alatt elkészül és az éhes szájak nagyon hálásak lesznek érte a zimankóban!

Szerda

A fasírt mindig előkapható recept – sokan szeretjük, és salátákhoz, főzelékekhez, bármilyen köret mellett megállja a helyét, na, meg persze rengetegen szeretik.Ez a recept egy fűszerekkel felturbózott verzió,mert hogy miért ne fokozhatnánk a finomat, ha lehet még jobb?

Csütörtök

Tészta még nem volt a héten,a csípős, csirkés spagettivel pedig megidézzük a nyarat,hiszen a zamatos paradicsom eszünkbe juttatja az önfeledt augusztust – és a fillérekért kapható, piros, lédús paradicsomokat. A daraboltkonzervparadicsomis megteszi, válasszunk olyat, amiből kihagyták a citromsavat, garantáltan a nyaralások emlékképei kezdenek majd derengeni!

Péntek

A szokásos,pénteki hipergyors receptünk ezúttal egy kenőmájasos krém lesz– nem cifrázzuk a dolgokat, főtt tojással gazdagítjuk és némi mustárral még ízesítjük. Friss, ropogós bagettel fogyaszthatjuk, retek vagy kápia paprika dukál mellé!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.