5+1 vacsora karácsony előtt

Fogy az időnk, nyakunkon a karácsony, az ünnepi hajszában mindenki rohan és kevés idő marad a főzésre, esti összejövetelekre – a céges rendezvényeket is ilyenkor tartják.  

Mivel a költséglistánkat is kimondottanmegterheli ez az időszak, így ezen a héten viszonylag olcsó és nagyon gyors vacsorákkal készültünk, így a lelkiismeretünk is megnyugszik, hogy nem a gyorsbüféből ettünk, és forintjainkból is több marad!

Hétfő

A télben az egyik legjobb dolog agomba, minden formájában szeretjük! A különlegességekért hajlandóak vagyunk a piacra zarándokolni – ittbiztosan többfélét találunk a lelkes gombagyűjtőknél, csak győzzünk válogatni! Sokpetrezselyemmel, vajon párolva tökéletes vacsora!

Kedd

Póréhagyma, túró, szalonna – ez egy nyerő téli hármas,túl sok hozzáfűznivalónk nem is lenne azt illetően, hogy miért járunk jól, ha réteslapba töltve összesütjük a mesés hozzávalókat! Nem is gondolnánk, hogy seperc alatt elkészül és az éhes szájak nagyon hálásak lesznek érte a zimankóban!

Szerda

A fasírt mindig előkapható recept – sokan szeretjük, és salátákhoz, főzelékekhez, bármilyen köret mellett megállja a helyét, na, meg persze rengetegen szeretik.Ez a recept egy fűszerekkel felturbózott verzió,mert hogy miért ne fokozhatnánk a finomat, ha lehet még jobb?

Csütörtök

Tészta még nem volt a héten,a csípős, csirkés spagettivel pedig megidézzük a nyarat,hiszen a zamatos paradicsom eszünkbe juttatja az önfeledt augusztust – és a fillérekért kapható, piros, lédús paradicsomokat. A daraboltkonzervparadicsomis megteszi, válasszunk olyat, amiből kihagyták a citromsavat, garantáltan a nyaralások emlékképei kezdenek majd derengeni!

Péntek

A szokásos,pénteki hipergyors receptünk ezúttal egy kenőmájasos krém lesz– nem cifrázzuk a dolgokat, főtt tojással gazdagítjuk és némi mustárral még ízesítjük. Friss, ropogós bagettel fogyaszthatjuk, retek vagy kápia paprika dukál mellé!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek