Ezért kerüld el 50 felett a vörös hús fogyasztását

Négy nagyon nyomós indoka is van arra a szakértőknek, miért érdemes az ötödik x után kerülni a vörös hús fogyasztását.

Szinte mindig is vita volt a szakértők között, hogy egészséges-e vörös hús fogyasztása, vagy inkább kerüljük el, ha lehetséges. 50 év felett több kockázattal is jár, ha rendszeresen fogyasztunk vörös húst.

Ezért kerüld el 50 felett a vörös hús fogyasztását

Hatással van a koleszterinszintre

Sajnos hiába nagyon finom a vörös hús, rengeteg telített zsírt tartalmaz, ami nem tesz jót a koleszterinszintnek.

A megfelelő koleszterinszintre az idő előrehaladtával fokozottabban kell figyelni. A szívkoszorúér-betegség például azért alakul ki, mert túl sok koleszterin halmozódik fel az erek falán, ami megakadályozza a vér megfelelő áramlását.

Betegségek kialakulása

Egy 2012-es kutatás szerint azoknál az embereknél, akik sok vörös húst esznek, magasabb a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, illetve a halálozási arány is nagyobb. A tanulmány kimutatta, hogy 13%-kal növeli a mindennapi vöröshús-fogyasztás a betegség kialakulásának kockázatát.

Túl sok fehérje

A vörös húsban rengeteg fehérje található, 100 gramm darált marhahúsban például 25 gramm. Bár a megfelelő fehérjebevitel elképesztően fontos az ötödik x után is, túlzásba se szabad esni, mert megterheli a szervezetet.

Nem kizárt a vesebetegség

Idővel a vesebetegség kialakulásának kockázata is nő. Abban pedig a szakértők is egyetértenek, hogy a vesebetegeknek fel kell hagyniuk a vörös hús fogyasztásával, hiszen a benne található foszfátot nem tudja feldolgozni a veséjük.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Címlapról ajánljuk

További cikkek