5 tuti tipp a piskótához

A piskóta elkészítése nem bonyolult művelet, de ahhoz, hogy finom legyen, be kell tartanod néhány alapszabályt. Csináld velünk, és Te leszel a piskótakészítés istennője!

Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal

Piskoltológia: 5 tuti tipp a legjobb piskótához

  1. Az egyszerű, tojásos piskótánál alapszabály, hogy ahány tojás, annyi kanál cukor és annyi kanál liszt. Minél nagyobb, vastagabb piskótát szeretnénk, annál több tojás és annál több szárazanyag kell bele. Ha tömörebb piskótát szeretnénk, nem szükséges szétválasztanunk a tojásokat.
  2. Ha lazábbat, levegősebbet akarunk, akkor válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját, és külön-külön verjük fel.
  3. Ha kakaós vagy diós piskótát szeretnénk, annyi kanál lisztet hagyjunk ki belőle, amennyi kakaót vagy diót teszünk bele.
  4. Ha teszünk a tésztába olajat, sokkal tömörebb lesz, ezáltal könnyebben szeletelhető a piskótánk.
  5. A nyers tésztát mindig előmelegített sütőbe tegyük, és sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mert a piskóta összeesik!

Még több piskóta receptért kattints ide!

Hozzászólások

ma.il

amekkora tojás, akkora kanál: S-kicsi ek; M- normál ek; L- régi, békebeli ek. a süt?forma oldalát nem kell kikenni, elég az alját. ha megsült, egy késsel körben elválasztani és szépen ki lehet borítani. gyors piskóta: tojás fehérjét habbá verni, majd kanalanként beleverni a (por)cukrot, utána egyesével a sárgájákat (nem kell ?ket külön felverni), végül az átszitált lisztet óvatosan, apránként fakanállal belekeverni. süt?por nem kell bele, csak szárítja.

Kata58

Én megtartottam a régi ev?kanalakat. kiskanalat, mert azoknak a legjobb az ?rtartalmuk. ha a modernebbet használom akkor viszont csapott-kanálméretet használok de duplán.

Pecimaci

és mért lesz a közepe olyan mint a gellérthegy ????

ma.il

a tepsi/karika oldalát is ki szoktad kenni? mert attól szeret púposodni. nem kell, csak a süt?forma alját.

Kata58

próbáld úgy, hogy egy kicsi mélyedést csinálsz a tészta közepén. Végighúzod az ev?kanalat a bels? harmadán.

Kata58

A piskótánál a tojás mennyiségénél a kanálméret általában ev?kanál és púpozottan, a cukor pedig laposan értend? mivel nehezebb mint a liszt.... A tortaformát én egy kiskanál olajjal szoktam úgy kikenni, hogy törl?papírt megnedvesítem és mindenhol kikenem-törlöm vele és utána lisztezem. A lisztet pedig mindig átszitálom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek