Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 tipp a bevásárlólistádhoz, ha NAAAGYON utálsz boltba járni

Régen volt a papír meg a ceruza, és maradt a mezei listaírás. De manapság boltba menetelkor nem csak ez a módszer segíthet - tippek lustáknak!

Ha utálod, hogy minden (más)nap vagy hétvégén újrakezdődik a „mit kell venni” kérdéskör, és veheted nyakadba a kedvenc (legközelebbi) boltod, hogy megint rengeteg felesleges termékkel (is) megpakolva bámulhasd meredt szemmel a végösszeget a kasszánál, akkor ez a pár trükk talán segíteni fog.

1. Ugyanaz a lista újra és újra

Furán hangzik, de ha belegondolok, még egyszemélyes háztartásban is igaz: az alapok legtöbbször egyeznek minden bevásárláskor, és nagycsaládoknál ez duplán igaz lehet: zöldségféle, gyümölcs, sajt, felvágott, pékáru, tejtermék, pipere, hús, stb. Írd meg előre, és nyomtasd ki minden vásárláskor, a lista végén pedig hagyj egy kis helyet az aktuális szükségesnek. Természetesen pötyögheted rögtön a telefonodba is, sőt...!

2. Használd a mobilod – külön alkalmazások sem kellenek

Szuperokos applikációk ide vagy oda, okostelefonunk alapból elég sok mindent tud...

  • Írd bevásárlólistádat a jegyzeteid közé.
  • Fotózd le a receptet, ha sietésben vagy – csak ránézel a boltban, és meg is vannak a hozzávalók. Én sokszor alkalmazom.
  • SMS-ezd el magadnak azonnal, ha látod, hogy valami kifogyóban van, így nem vész el a tudás, és a család sem marad WC-papír nélkül.
  •  A leglustábbak pedig boltba indulás előtt belefotózhatnak a hűtőjükbe. Ennyi!

3. A tüchtigek közös listát használnak – online!

Ehhez már kell némi IT-tudás, de egy átlagos modern családban ez nem akadály. Ossz meg egy dokumentumot (mondjuk Google-doksit) a családdal, illetve azzal, akivel a bevásárlást végzitek (férj+feleség, tippre), így ebbe bármikor beleirkálhattok! Mehet bele, hogy mi fogyott el, illetve hogy ki-mit vett meg útközben.

4. Lista a bolt elhelyezkedése alapján – haladóknak

Bizony, lehet úgy is listát írni a bevásárolnivalókról, hogy külön oszlopba írod a termékeket a boltban való elhelyezkedésük alapján. Tehát az első oldalra mondjuk a pékárut, ami a bejáratnál van, majd a zöldségeket, aztán jöhetnek a húsok, tejtermékek, késztermékek, édesség a végére. Ez főleg akkor működik, ha van egy kedvenc boltod, amit ismersz, de van pár mindenhova jellemző vonás is – a legtöbb helyen az édességek például a kasszák fele helyezkednek el...tudatos kiszúrás a vevővel!

5. Rendelj a netről – mint a profik

Amellett, hogy gyors, és a lakásodig hozza a kedvesen izmos fiatalember, amit rendeltél, a weboldal el is menti előző listádat, így segíthet abban, mire van szükséged, sőt, fel is ajánlja, mi akciós, mi érdekelhet – szintén előző rendelésed alapján – , így spórolhatsz is.

...ezeket is nézd meg!


via kitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!