5 dolog, amiért utálni szoktuk a kasszásokat, és 5 dolog, amiért ők utálnak minket

Egy rossz kasszás elronthatja az egész napunknak, akár egy rossz vevő is.

Figyelem, a következő pontok inkább a szélsőséges esetekről szólnak. A többség szerencsére nem így viselkedik vásárlóként és pénztárosként.

5 dolog, amiért utálni szoktuk a kasszásokat:

1. Nem köszönnek, és bunkók

A vásárlókkal is gyakran előfordul, hogy nem köszönnek, de a kasszásoknál is legalább ugyan ilyen gyakori ez. Ha rossz kedvük van, akkor még bunkók is. Beszólogatnak, morognak az orruk alatt. Fel vannak háborodva ránk, pedig mi nem is tettünk semmi rosszat, csak vásárolunk.

2. Lassúk

Nem kell nagyon magyarázni. Van néhány nagyon lassú kasszás, aki majd elalszik, miközben húzza le az árukat.

via GIPHY

3. Kiáll a kasszából, éppen mikor beállunk a sorba

Ez két áruházban is elő szokott velünk fordulni, ahol elég gyakran cserélgetik a nyitva és zárva tartó kasszákat. Ezt akkor a legkellemesebb elkapni, amikor épp a sor végére állnánk be, mikor közlik velünk, hogy a "hármas kassza bezár".

4. A nézésükkel kiküldenek a boltból

Estig dolgoztál, háromnegyed tíz van, amikor a bolt felé jársz. Tízig van nyitva, te még a gyors vásárlás reményében beszabadulsz, mindenki csúnyán néz. Tízkor beállsz a kasszához, a pénztáros pedig közli, hogy már rég zárniuk kellene, és miért nem jöttél korábban. Hosszas mormogás közepette húzza le a megvásárolni kívánt árucikkeket.

via GIPHY

5. Azt gondolja, hogy tudni kelleni valamit, amit ő tud

Nem találsz egy terméket, és a kasszánál megkérdezed, hogy hol van, mivel nincs más a boltban, akitől meg lehetne tudni. A pénztáros tudálékosan közli, hogy merre van. Ugyanez játszódik le, amikor az idared almát, valami más almának méred. A pénztáros közli, hogy hibáztál, és nézz rád, mint egy idiótára.

via GIPHY

5 dolog, amiért a kasszások utálnak minket:

via GIPHY

1. Agresszív, kötekedő

Ahogy a pénztárosnak is lehet rossz napja, úgy a vásárlónak is. Ilyenkor agresszívan viselkedik bárkivel. Mindenbe beleköt. Kiosztja a pénztárost, ha valamit elront. Kikér magának mindent.

via GIPHY

2. Nem méri le, amit kell

Néhány boltban le kell mérni a zöldséget és gyümölcsöt, néhányban nem. Néhány vásárló megjegyzi ezt, néhány nem. Ennél már csak az jobb, amikor mást mérünk le ahelyett, amit vásárolunk.

3. Nincs elég pénze

A kasszás már minden árut lehúzott, amikor kiderül, hogy többe kerülnek az áruk, mint amit fejben a vásárló összeadott. Ilyenkor jön a sakkozás, és az időhúzás, hogy mitől szabaduljunk meg, amit persze aztán valamelyik bolti alkalmazottnak kell visszaraknia a polcokra.

4. Utalvánnyal, aprópénzzel, vagy túl nagy címlettel fizet

Nem kell túlmagyarázni. Ha utalvánnyal vagy rengeteg apróval fizetünk, azzal nem csak a sort tartjuk fel, hanem a kasszást is. Azt pedig már jó párszor hallottuk, - főleg kisebb boltokban jellemző - hogy "húszezresből nem tudok visszaadni".

via GIPHY

5. Reklamáló

Valószínűleg a kasszások nagy kedvence lehet az a vevő, aki a fizetés után visszafordul hozzá, azzal a panasszal, hogy a polcon nem is annyi volt az akciós tej, vagy a csirkefarhát. Előfordul, hogy a vásárlónak igaza van, de az is elég gyakori, hogy nincs, csak valamit nagyon benézett a boltban, vagy az akciós újságban, ami nem vasárnaptól, hanem hétfőtől érvényes.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek