4 féle vásárló, akit előre kellene engedni a kasszánál

A boltban való sorban állás a vásárlás legkellemetlenebb pontja - nem szívesen teszünk bármit is, ami meghosszabbítja. Vagy te vajszívű vagy, és van, akit magad elé engedsz?

A boltban való sorbanállás szívás. Mindegy, mekkora az a bolt, lehet egy mini nonstop vagy egy hodály hipermarket, sehol se szívesen ácsorogsz, kezedben tartva a teli kosarad - vagy a nagykocsira támaszkodva. Mióta van okostelefon, legalább azzal elütheted az időt: csetelhetsz és végigpörgetheted a Facebook-ot, leleményesebbek lőhetnek pár nélkülözhetetlen fotót Instagramra a lábukról vagy az előttük álló cicamintás ingéről.

via GIPHY

És akkor itt jön be a témánk: ennek ellenére vagy néha olyan vajszívű, hogy beengedd magad elé azt, akiről te, saját belátásod szerint úgy látod, megérdemli?Kik ezek? Szerintünk ők:

1. Idős néni/bácsi

Akármennyire is vagy kemény kőszikla, aki még siet is és fáradt, plusz leszakad a karja a kosártól, ha mögötted egy cuki idősebb hölgy vagy úr áll, aki hajlott háttal, láthatóan nehezen ácsorogva várja a sorát - őt még kérés nélkül is illik beengedni magad elé. Jobban fogod érezni magad. Ha másért nem, ezért az önzésért megéri.

via GIPHY

2. Bárki, aki egy terméket vesz, míg te sokkal többet

Legyünk őszinték, egy termék megvásárlása és kifizetése nem fog az életünkbe kerülni, viszont mennyivel tisztább lesz a lelkiismeretünk, ha kedvességből odaszólunk, hogy elénk állhat az illető. Kicsi az esélye, hogy pont nála romlik el a gép, zár be a kassza közvetlenül vagy kell visszaszaladni a bolt végébe, mert nem mérte le a krumplit.

Melyik vagy Te?

10 bevásárlótípus, akit jobb elkerülni a kasszánál

via GIPHY

3. (Üvöltve síró) kisgyerekkel van

Szerintünk ide nem nagyon kell komment. Mindenki jobban jár.

via GIPHY

4. Láthatóan beteg, elesett, rászorul

Itt elég tág a skála, és a saját személyes megítélésed is sokat nyom a latba, hogy szimplán elhidd, hogy ha valaki megkér, engedd magad elé, annak oka van - lázas, rosszul van, fáj a lába, nem tud sokáig állni, stb. Néha ez is belefér.

Ha kiegészítenéd a listát, kommentelj! :)

...és ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.