Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 féle vásárló, akit előre kellene engedni a kasszánál

A boltban való sorban állás a vásárlás legkellemetlenebb pontja - nem szívesen teszünk bármit is, ami meghosszabbítja. Vagy te vajszívű vagy, és van, akit magad elé engedsz?

A boltban való sorbanállás szívás. Mindegy, mekkora az a bolt, lehet egy mini nonstop vagy egy hodály hipermarket, sehol se szívesen ácsorogsz, kezedben tartva a teli kosarad – vagy a nagykocsira támaszkodva. Mióta van okostelefon, legalább azzal elütheted az időt: csetelhetsz és végigpörgetheted a Facebook-ot, leleményesebbek lőhetnek pár nélkülözhetetlen fotót Instagramra a lábukról vagy az előttük álló cicamintás ingéről.

És akkor itt jön be a témánk: ennek ellenére vagy néha olyan vajszívű, hogy beengedd magad elé azt, akiről te, saját belátásod szerint úgy látod, megérdemli?

Kik ezek? Szerintünk ők:

1. Idős néni/bácsi

Akármennyire is vagy kemény kőszikla, aki még siet is és fáradt, plusz leszakad a karja a kosártól, ha mögötted egy cuki idősebb hölgy vagy úr áll, aki hajlott háttal, láthatóan nehezen ácsorogva várja a sorát – őt még kérés nélkül is illik beengedni magad elé. Jobban fogod érezni magad. Ha másért nem, ezért az önzésért megéri.

2. Bárki, aki egy terméket vesz, míg te sokkal többet

Legyünk őszinték, egy termék megvásárlása és kifizetése nem fog az életünkbe kerülni, viszont mennyivel tisztább lesz a lelkiismeretünk, ha kedvességből odaszólunk, hogy elénk állhat az illető. Kicsi az esélye, hogy pont nála romlik el a gép, zár be a kassza közvetlenül vagy kell visszaszaladni a bolt végébe, mert nem mérte le a krumplit.

Melyik vagy Te?

10 bevásárlótípus, akit jobb elkerülni a kasszánál

3. (Üvöltve síró) kisgyerekkel van

Szerintünk ide nem nagyon kell komment. Mindenki jobban jár.

4. Láthatóan beteg, elesett, rászorul

Itt elég tág a skála, és a saját személyes megítélésed is sokat nyom a latba, hogy szimplán elhidd, hogy ha valaki megkér, engedd magad elé, annak oka van – lázas, rosszul van, fáj a lába, nem tud sokáig állni, stb. Néha ez is belefér.

Ha kiegészítenéd a listát, kommentelj! :)

 

...és ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2020-02-25 01:31

Egyik szomszédom a Pennyben dolgozik. Ő meséli, hogy nem egy olyan vásárlója van (jellemzően idős hölgyek), akik képesek naponta négyszer-ötször is megfordulni a boltban. Szerintem ők kifejezetten a társaság miatt mennek oda. Ha előreengedem, csak kitolok vele, kevesebbet időt tölthet a kedvenc elfoglaltságával.

palcso eva
palcso eva Thu, 2019-02-21 11:52

Én még a terhes nőket is figyelembe veszem,főleg ha már szülés előtt áll az illető,vagy látszik rajta,hogy már nehezére esik az álldogálás...

Petyuska12345
Petyuska12345 Tue, 2019-02-19 18:20

Ha minden idős embert magam elé engedek, akkor sosem távozom... Ha valakinek egy-két cucca van mögöttem, akkor mindig előre engedem, ha öreg, ha fiatal. Ez csak természetes. Engem is előre szoktak engedni, ha 1-2 cucc van a kezemben. tehát ez oda-vissza működik. A láthatóan beteg embert is magam elé engedem, de az a tény, hogy valaki öreg, az nem ok számomra. A nagyon beteg vagy nagyon öreg emberek általában nem járnak bevásárolni. vagy csak én nem szoktam velük találkozni. Azt is simán előre engedem, aki nagyon siet.