Az 5 legszebb karácsonyi vásár Európában - Te melyiket látogatnád meg szívesen?

Ha nemcsak a budapesti, hanem a környező országok adventi vásárjaira is kíváncsi vagy, ezekbe a városokba feltétlen látogass el!

Az adventi időszak meghitt pillanatait legjobban egy gyönyörűen kivilágított, hangulatos karácsonyi vásáron tudjuk átélni. A forralt bor, a gőzölgő puncs és a forrócsoki Európa legcsodásabb adventi vásárjaiban még jobban esik.

Nürnberg, Németország

A nürnbergi vásár az egyik legrégebbi Európában: a vásárról 1628-ból maradt fent az első írásos emlék. Az óriási téren majdnem 200 faházikó várja a látogatókat - közülük 30 még 1890-ből maradt fenn -, akik olyan látványban gyönyörködhetnek, amilyet csak ritkán látni. 1945 után szinte az egész óvárost újjá kellett építeni a bombázások miatt, amiből semmit sem lehet észrevenni. A főtér közepén egy hangulatos körhinta áll,és ha még olyan szerencsénk is van, hogy hóesésben sétálhatunk a forralt bortól illatozó vásárban, varázslatos élményben lehet részünk.

Colmar, Franciaország

A franciák tudnak élni, és ünnepelni is: tavaly a 2. legszebb adventi vásárnak választották meg a colmarit. Colmarban a házak pontosan úgy néznek ki, mintha mézeskalácsból készültek volna, így a kis utcákon sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A várost advent idején a karácsonyi fények még mesésebbé teszik, a díszítésbe pedig a város lakói is beszállnak.

Zágráb, Horvátország

Tavaly a zágrábi adventi vásár már zsinórban harmadjára nyerte el a legjobb európai adventi vásár címét. Vagyis nemcsak nyáron, hanem télen is érdemes ellátogatni a horvát fővárosba, ami meg tudta azt csinálni, amit sokan nem: úgy népszerű, hogy mégsem kell nyomorognunk a tömegben, és még az árak sem vészesek.

Receptajánló:

Bécs, Ausztria

A magyarok nagy kedvence Bécs: nemcsak közel van, de az egész város szép, tiszta és élhető. Advent idején ünnepi díszbe öltözik az egész város, és a lenyűgöző épületek között az adventi vásár kapui is megnyílnak. Akármilyen huzatosak az utcák, Bécsben egész napos sétákra hívnak az ünnepi fények.

Krakkó, Lengyelország

Lengyel barátaink fővárosának ünnepi látványáért megéri a hosszabb utazás is. A krakkói adventi vásár igazi időutazás: a több százéves város ódon falai tökéletes színteret biztosítanak egy hamisítatlan adventi forralt borozáshoz. A lengyelek rendkívül barátságosak, és nem egy árusnál találhatsz magyar szójegyzeteket is.

Ezeket olvastad már?

Forralt bor

Narancsos forralt bor

Kurkumás kókusztej

Címlapról ajánljuk

További cikkek