Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 dolog a konyhából, ami még tisztább lesz a napfénytől

A napozás nemcsak neked, hanem a konyhai dolgoknak is jót tehet. Használd ki a száraz, meleg időt, száríts a szabadban!

A nyári napsütésnek rengeteg előnye van, mosás után például ki lehet teregetni a szabadba, hogy a ruhák pillanatok alatt megszáradjanak. A napfény segíthet az egyes konyhai eszközök szárításában és tisztán tartásában. Ezeknek a dolgoknak biztosan nem árt, ha a napon felejted őket:

1. Koszos fa vágódeszka

A fa vágódeszka tisztán tartása nem egyszerű feladat, ha rosszul csináljuk, akkor megtelepedhetnek a felületén a baktériumok. Egy alapos mosogatás semmiképp nem árt, a szárítás pedig a napon is történhet. Nem állítható, hogy a nap 100 százalékban megöli a baktériumokat, de az biztos, hogy a vágódeszka így szépen kiszárad.

2. Elszíneződött műanyag ételtárolók

A műanyag ételtárolók könnyen elszíneződhetnek a zsíros ételektől vagy a paradicsomszószoktól. Facsarj citromlevet a problémás felületre, és tedd ki az edényeket a napra. A napfény segít majd a foltok eltüntetésében. A könnyű ételtárolókba érdemes valamilyen súlyt tenni, hogy a szél ne fújja el őket.

TIPP: Színes dolgokat ne hagyj sokáig a napon, mert kifakulhatnak!

3. Penészes hűtőpolcok

A hűtőszekrény polcai és fiókjai könnyen penészesek lehetnek. Egy alapos takarítás után helyezd őket néhány órára a napra, hogy jól kiszáradjanak! 

Ez is érdekelhet!

7 takarítási hiba, amitől még nagyobb mocsok lesz otthon

4. Foltos tízórais zsákok

A textil tízórais zsákok rengeteg szennyeződéssel találkoznak a munkahelyen vagy az iskolában. Gyakori, kézi mosást igényelnek, de nyáron száríthatod a zsákokat a napon, hogy hamar újra használatba vehesd őket!

Tízóraira:

5. Büdös szemetes

A konyhai szemetes kültéri tisztítása a legjobb, amit nyáron a szabadban tehetsz. A napon szárítás segít a szagtalanításban és a fertőtlenítésben is.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!