5 dolog a konyhából, ami még tisztább lesz a napfénytől

A napozás nemcsak neked, hanem a konyhai dolgoknak is jót tehet. Használd ki a száraz, meleg időt, száríts a szabadban!

A nyári napsütésnek rengeteg előnye van, mosás után például ki lehet teregetni a szabadba, hogy a ruhák pillanatok alatt megszáradjanak. A napfény segíthet az egyes konyhai eszközök szárításában és tisztán tartásában. Ezeknek a dolgoknak biztosan nem árt, ha a napon felejted őket:

1. Koszos fa vágódeszka

A fa vágódeszka tisztán tartása nem egyszerű feladat, ha rosszul csináljuk, akkor megtelepedhetnek a felületén a baktériumok. Egy alapos mosogatás semmiképp nem árt, a szárítás pedig a napon is történhet. Nem állítható, hogy a nap 100 százalékban megöli a baktériumokat, de az biztos, hogy a vágódeszka így szépen kiszárad.

2. Elszíneződött műanyag ételtárolók

A műanyag ételtárolók könnyen elszíneződhetnek a zsíros ételektől vagy a paradicsomszószoktól. Facsarj citromlevet a problémás felületre, és tedd ki az edényeket a napra. A napfény segít majd a foltok eltüntetésében. A könnyű ételtárolókba érdemes valamilyen súlyt tenni, hogy a szél ne fújja el őket.

TIPP: Színes dolgokat ne hagyj sokáig a napon, mert kifakulhatnak!

3. Penészes hűtőpolcok

A hűtőszekrény polcai és fiókjai könnyen penészesek lehetnek. Egy alapos takarítás után helyezd őket néhány órára a napra, hogy jól kiszáradjanak!

Ez is érdekelhet!

7 takarítási hiba, amitől még nagyobb mocsok lesz otthon

4. Foltos tízórais zsákok

A textil tízórais zsákok rengeteg szennyeződéssel találkoznak a munkahelyen vagy az iskolában. Gyakori, kézi mosást igényelnek, de nyáron száríthatod a zsákokat a napon, hogy hamar újra használatba vehesd őket!

Tízóraira:

5. Büdös szemetes

A konyhai szemetes kültéri tisztítása a legjobb, amit nyáron a szabadban tehetsz. A napon szárítás segít a szagtalanításban és a fertőtlenítésben is.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?