5 dolog, ami minden szingli fagyasztójából elengedhetetlen

Ha egyedül élsz, és főzni is szoktál, biztos hasznodra válik majd, ha kicsit most beleássuk magunkat, mi az, amiből mindig jó, ha van a mélyhűtődben.

Ha egyedül élsz, és magadra főzöl, tuti sokszor uralkodik káosz - illetve akad némi hiányosság - a hűtődben, de főleg a mélyhűtődben. És pont mert egyedül vezeted a háztartást, és csak egyetlen emberre kell gondolnod, sokszor marad rád a maradék (mert a boltok nem egy emberre csomagolnak), vagy veszel/főzöl valamiből túl sokat, és gondolkodsz, mihez kezdj vele. Aztán ott vannak azok, amikből mindig jó, ha akad otthon. Na ilyenkor kerül elő a fagyasztó. Ehhez adunk most segítséget:

1. Kenyér

via GIPHY

A kenyér és pékáru az a dolog, amiből nehéz pont annyit venni, amennyit egyedül, még frissen el tudsz pusztítani. Hacsak nem kifliben-zsömlében gondolkodsz. Ilyenkor jön jól a fagyasztó: tedd jégre a friss kenyered, pékárud kisebb darabokban, szeletekben. Hidd el, imádni fogod magad mondjuk vasárnap, mikor minden zárva.

2. Hús

via GIPHY

Alap, nem csak szingliknek, de rájuk még inkább igaz, hogy a hús lefagyasztása életük része - hacsak nem vegák/vegánok. Ennek oka, hogy viszonylag nehéz egy adagot venni belőlük, így a maradékot jégre tesszük. Érdemes adagonként elkülönítve fagyasztani, hogy könnyen kiolvaszthassuk!

Ezt is nézd meg:

6 tipp, hogyan rendszerezd a fagyasztódat, ha jót akarsz

3. Zöldfűszerek

Ha tényleg rendszeresen főzöl, nem kerülheted meg a friss zöldfűszerek használatát, amik tényleg csak akkor jók, ha buja zöldek és teljesen frissek - a szárított, valljuk be, halottnak a csók. Mivel csokorral, bokorral vesszük, és kevesen termesztjük őket otthon, ezért jó, ha aprítva, fóliába csomagolva vagy kis dobozban jegeled őket.

4. Mirelit zöldség

Brokkoli, zöldborsó, zöldbab, stb - ha ezekből mindig tartasz otthon a fagyasztóban, nem bánod meg, mert kisegítenek egy-egy ebédötlet során, és mivel egyedül élsz, egész sokáig elvagy 1-1 zacsival.

5. Maradék

Szintén ugyanannak a problémának a mentén: egy adagot nehéz főzni, a 2-3. napon már ráununk ugyanarra az ételre, ezért lejegeljük (rosszabb esetben kidobjuk). Vigyázzunk, mert nem minden bírja a fagyasztást: tejterméket tartalmazó ételek, salátafélék, rántott, frissen sült dolgok nem, pörkölt alapú cuccok, alaplevek, levesek mehetnek, de PORCIÓZVA, címkézve! Ha nem osztod 1-1 adagra, bánni fogod.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?