4 tipp a tuti melegszendvicshez

Melegszendvicset mindenkinek! Annyi variáció létezik még a szalámis-vajas kenyereken túl! Feszegessük kicsit a határokat, próbáljunk ki új módszereket, recepteket, párosításokat!

A melegszendvics feltalálása valószínűleg a hidegen készített testvéréhez köthető, de legalábbis nem sokkal utána jöhettek rá a leleményes éhenkórászok a 18. század Angliájában, hogy a megpirított kenyérszeletek és a bennük lapuló finom hozzávalók talán még tökéletesebb elegyet alkotnak, ha némi hőkezelés után fogyasztjuk őket. A szokásos, sonkás-vajas-sajtos kombináción túl is van élet, erre mutatunk most pár inspirációt.

7 sós krém reggelire >>

  • A tonhalat nagyon sokan szeretik, nehéz is jó minőségű konzervet vásárolni, a nem növényi olajban, hanem saját levében eltett termékek ugyanis akár kétszeresébe is kerülhetnek egy átlagos változatnak. A fóliába csomagolt, tízdekás szeletekről nem is beszélve, ezek úgy ezer forintot kóstálnak. Ha néha mégis megengedjük magunknak ezt a fajta élvezetet, akkor ne adjuk alább és próbáljuk ki kenyérre sütve is.
  • Igazi ínyencnek érezhetjük magunkat a valódi camembertsajt és reszelt alma párosításától, még inkább, ha némi diót is szórunk a tetejére. Ez a recept szakít minden beidegződéssel, amit eddig melegszendvicsnek hittél egészen új dimenziókat nyit meg a pirított szendvicsek világában.
  • Süthetünk tükörtojást serpenyőben, ha arra vágyunk: vegyünk annyi kenyeret, ahány tojást kívánunk, vajazzuk meg mindkét felüket és közepes lángon pirítsuk meg őket egy cseppet. A tükörtojást egyébként ketté is vághatjuk a toastkenyerek tetején, így rácsurgathatjuk a kész kenyerekre a tojássárgáját ezért mindenképpen jó, ha kissé folyósra hagyjuk a sütés során.
  • Az elzászi szendvics még tipikus téli életerő, de egy savanyú káposztás, szalonnás, vöröshagymás bagett talán áprilisban is jól esik tekintve, hogy a tavasz idén az eredetileg megbeszélttel szemben másfél hónapot késik.

Bundázd a kenyeret! >>

Tipp:A melegszendvics maradékmentés címén is bevethető, sőt szikkadt pékáruból talán még jobban is sikerült a végeredmény – az amúgy már kidobásra ítélt gabonamaradványok tökéletesen alkalmasak sütésre. Nem baj, ha nincsen külön szerkezetünk a művelethez – sütőben is elkészíthető a melegszendvics!

További melegszendvicsek között itt tudsz válogatni >>

A Reggeli és vacsora rovat cikkei között pedig rengeteg érdekes cikk között böngészhetsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!