4 tipp a tuti melegszendvicshez

Melegszendvicset mindenkinek! Annyi variáció létezik még a szalámis-vajas kenyereken túl! Feszegessük kicsit a határokat, próbáljunk ki új módszereket, recepteket, párosításokat!

A melegszendvics feltalálása valószínűleg a hidegen készített testvéréhez köthető, de legalábbis nem sokkal utána jöhettek rá a leleményes éhenkórászok a 18. század Angliájában, hogy a megpirított kenyérszeletek és a bennük lapuló finom hozzávalók talán még tökéletesebb elegyet alkotnak, ha némi hőkezelés után fogyasztjuk őket. A szokásos, sonkás-vajas-sajtos kombináción túl is van élet, erre mutatunk most pár inspirációt.

7 sós krém reggelire >>

  • A tonhalat nagyon sokan szeretik, nehéz is jó minőségű konzervet vásárolni, a nem növényi olajban, hanem saját levében eltett termékek ugyanis akár kétszeresébe is kerülhetnek egy átlagos változatnak. A fóliába csomagolt, tízdekás szeletekről nem is beszélve, ezek úgy ezer forintot kóstálnak. Ha néha mégis megengedjük magunknak ezt a fajta élvezetet, akkor ne adjuk alább és próbáljuk ki kenyérre sütve is.
  • Igazi ínyencnek érezhetjük magunkat a valódi camembertsajt és reszelt alma párosításától, még inkább, ha némi diót is szórunk a tetejére. Ez a recept szakít minden beidegződéssel, amit eddig melegszendvicsnek hittél egészen új dimenziókat nyit meg a pirított szendvicsek világában.
  • Süthetünk tükörtojást serpenyőben, ha arra vágyunk: vegyünk annyi kenyeret, ahány tojást kívánunk, vajazzuk meg mindkét felüket és közepes lángon pirítsuk meg őket egy cseppet. A tükörtojást egyébként ketté is vághatjuk a toastkenyerek tetején, így rácsurgathatjuk a kész kenyerekre a tojássárgáját ezért mindenképpen jó, ha kissé folyósra hagyjuk a sütés során.
  • Az elzászi szendvics még tipikus téli életerő, de egy savanyú káposztás, szalonnás, vöröshagymás bagett talán áprilisban is jól esik tekintve, hogy a tavasz idén az eredetileg megbeszélttel szemben másfél hónapot késik.

Bundázd a kenyeret! >>

Tipp:A melegszendvics maradékmentés címén is bevethető, sőt szikkadt pékáruból talán még jobban is sikerült a végeredmény – az amúgy már kidobásra ítélt gabonamaradványok tökéletesen alkalmasak sütésre. Nem baj, ha nincsen külön szerkezetünk a művelethez – sütőben is elkészíthető a melegszendvics!

További melegszendvicsek között itt tudsz válogatni >>

A Reggeli és vacsora rovat cikkei között pedig rengeteg érdekes cikk között böngészhetsz >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...