4 tipp a tuti melegszendvicshez

Melegszendvicset mindenkinek! Annyi variáció létezik még a szalámis-vajas kenyereken túl! Feszegessük kicsit a határokat, próbáljunk ki új módszereket, recepteket, párosításokat!

A melegszendvics feltalálása valószínűleg a hidegen készített testvéréhez köthető, de legalábbis nem sokkal utána jöhettek rá a leleményes éhenkórászok a 18. század Angliájában, hogy a megpirított kenyérszeletek és a bennük lapuló finom hozzávalók talán még tökéletesebb elegyet alkotnak, ha némi hőkezelés után fogyasztjuk őket. A szokásos, sonkás-vajas-sajtos kombináción túl is van élet, erre mutatunk most pár inspirációt.

7 sós krém reggelire >>

  • A tonhalat nagyon sokan szeretik, nehéz is jó minőségű konzervet vásárolni, a nem növényi olajban, hanem saját levében eltett termékek ugyanis akár kétszeresébe is kerülhetnek egy átlagos változatnak. A fóliába csomagolt, tízdekás szeletekről nem is beszélve, ezek úgy ezer forintot kóstálnak. Ha néha mégis megengedjük magunknak ezt a fajta élvezetet, akkor ne adjuk alább és próbáljuk ki kenyérre sütve is.
  • Igazi ínyencnek érezhetjük magunkat a valódi camembertsajt és reszelt alma párosításától, még inkább, ha némi diót is szórunk a tetejére. Ez a recept szakít minden beidegződéssel, amit eddig melegszendvicsnek hittél egészen új dimenziókat nyit meg a pirított szendvicsek világában.
  • Süthetünk tükörtojást serpenyőben, ha arra vágyunk: vegyünk annyi kenyeret, ahány tojást kívánunk, vajazzuk meg mindkét felüket és közepes lángon pirítsuk meg őket egy cseppet. A tükörtojást egyébként ketté is vághatjuk a toastkenyerek tetején, így rácsurgathatjuk a kész kenyerekre a tojássárgáját ezért mindenképpen jó, ha kissé folyósra hagyjuk a sütés során.
  • Az elzászi szendvics még tipikus téli életerő, de egy savanyú káposztás, szalonnás, vöröshagymás bagett talán áprilisban is jól esik tekintve, hogy a tavasz idén az eredetileg megbeszélttel szemben másfél hónapot késik.

Bundázd a kenyeret! >>

Tipp:A melegszendvics maradékmentés címén is bevethető, sőt szikkadt pékáruból talán még jobban is sikerült a végeredmény – az amúgy már kidobásra ítélt gabonamaradványok tökéletesen alkalmasak sütésre. Nem baj, ha nincsen külön szerkezetünk a művelethez – sütőben is elkészíthető a melegszendvics!

További melegszendvicsek között itt tudsz válogatni >>

A Reggeli és vacsora rovat cikkei között pedig rengeteg érdekes cikk között böngészhetsz >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek