4 leves, amit imádunk

A tavasz beálltával mindig igyekszem felfrissíteni a megszokott repertoáromat: mivel nagy „leveses” vagyok, ezért első körben ezeket gondolom újra.

Zöldhagymás csirkeleves tésztával

Egy ízlésesen fűszerezett, tartalmas leves szerintem simán kivált bármilyen főfogást, és mivel beköszöntött a tavasz, jó pár friss alapanyag sorakozik katonásan a konyhapulton, hogy kedvemre variáljam őket. A következő négy levest (illetve variációikat) előszeretettel készítem vacsorára – nem tudok betelni velük!

Nagyi specialitása – becsinált leves >>

A zöldborsóleves iránti rajongásom töretlen, inkább fokozódik, amikor végre beköszönt a borsószezon. A piacon már kaptam fejteni való, friss borsót – talán mondanom sem kell, a különbséget a fagyasztott és a frissen bontott borsó között zongorázni lehet, ami persze a leves ízén is megmutatkozik. Ez az egyik kedvenc, egyszerű receptem, fölösleges cifrázás, szigorúan ételízesítő nélkül készítem, legfeljebb bio leveskockából dobok hozzá egyet.

Minél több a levesben a zöldség, annál jobb! A minestrone is dobogós helyen szerepel nálam, ezerféle verzióban készítem, csöppet sem ragaszkodva az eredeti recepthez, amiben bab és tészta biztosan szerepel, nekem ezek éppen nem annyira hiányoznak belőle. Sűrű paradicsompüré nélkül viszont nem tudnám elképzelni, a pikantéria érdekében pedig az 1-2 deci vörösbor is nagyon illik bele!

4 tészta, amit még nem próbáltál >>

Sokszor írtam már arról, hogy az ázsiai ételek mindig lenyűgöznek: egészségesek, nagyon egyszerűek, a fűszerezésük tökéletesen az én kedvemre való. Ha netán vacsoravendégeimnek is azt kínálok, az egyik legnagyobb sikert is mindig ezekkel az ételekkel aratom: az egész estét végigkísérő repetázás garantált. Ez a thai üvegtésztaleves is ízkavalkád, aki egyszer megszereti, az többé biztos nem felejti.

A finom, friss kukoricacsövekre még várni kell. Tudom, létezik konzerv és fagyasztott is, de szerintem az idénykukorica sokkal finomabb, édesebb. Ez a leves szuperül eltelít, tényleg beválik főételként, főleg azért, mert az egyébként is laktató kukoricát tejföllel kell sűríteni. Részemről a chilis ízesítésre szavazok, a tüzes íz illik a leves karakteréhez.

Még több leves receptjét itt találod >>

A Dobd össze! rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek