300 kalória vacsorára

Fogyni szeretnél és unod a szendvicset? Íme egy hétre való meleg vacsora 300 kalória alatt!

A testsúlycsökkentő étrend egyik alappillére a megfelelő napi energiabevitel. Ez gondolom nem meglepő, hiszen azzal az alapszabállyal nagyjából tisztában vagyunk, hogy a fogyáshoz a napi energiabeviteli érték alatta kell maradjon az energiafelhasználási értéknek. Az, hogy az adott egyénnek hány kilokalória a napi energiabeviteli szükséglete azonban függ többek között pl. a nemétől, az életkorától, az ismert betegségeitől, a fizikai aktivitásától stb. Ennek megfelelően az adott személy napi energiaszükséglete egy rá jellemző érték, adott esetben mindenkinél más és más.

Ugyanakkor vannak olyan napi energiabeviteli ajánlások, amelyek gyakrabban merülnek fel a fogyással kapcsolatban, ilyen pl. az 1500 kcal-os napi energiabeviteli előírás. Ha figyelembe vesszük, hogy a fogyni vágyó étkezési ritmusa ideális - azaz ötször étkezik egy nap, illetve a vacsora szerepe a napi energiabeviteli eloszlásban ~20%, akkor az 1500 kcal-os étrendben a vacsorára 300 kcal jut.

A fentiekre figyelemmel receptjeink közül összegyűjtöttem nektek most egy hétre elegendő 300 kcal-os vacsorát, próbáljátok ki őket!

 1. 1.

  Cukkini csónakok töltve Gabystól

 2. 2.

  Bőrén sült fogas idényzöldségekkel

 3. 3.

  Fokhagymás zöldséges frittata

 4. 4.

  Rakott máj pataki tálban

 5. 5.

  Spenótos csirkemell rizzsel

 6. 6.

  Csirkesaláta

 7. 7.

  Kecskesajttal grillezett gomba

(A jelen cikkben foglaltakkal segíteni kívánjuk felhasználóink döntését a kiegyensúlyozott táplálkozási célok megvalósításában, a számukra megfelelő ételek kiválasztásában. Ez azonban nem helyettesíti a személyre szabott szakorvosi, dietetikai konzultációt. Étrendi kérdéseivel forduljon személyesen szakemberhez!)

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek