Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

300 kalória vacsorára

Fogyni szeretnél és unod a szendvicset? Íme egy hétre való meleg vacsora 300 kalória alatt!

A testsúlycsökkentő étrend egyik alappillére a megfelelő napi energiabevitel. Ez gondolom nem meglepő, hiszen azzal az alapszabállyal nagyjából tisztában vagyunk, hogy a fogyáshoz a napi energiabeviteli érték alatta kell maradjon az energiafelhasználási értéknek. Az, hogy az adott egyénnek hány kilokalória a napi energiabeviteli szükséglete azonban függ többek között pl. a nemétől, az életkorától, az ismert betegségeitől, a fizikai aktivitásától stb. Ennek megfelelően az adott személy napi energiaszükséglete egy rá jellemző érték, adott esetben mindenkinél más és más.

Ugyanakkor vannak olyan napi energiabeviteli ajánlások, amelyek gyakrabban merülnek fel a fogyással kapcsolatban, ilyen pl. az 1500 kcal-os napi energiabeviteli előírás. Ha figyelembe vesszük, hogy a fogyni vágyó étkezési ritmusa ideális – azaz ötször étkezik egy nap, illetve a vacsora szerepe a napi energiabeviteli eloszlásban ~20%, akkor az 1500 kcal-os étrendben a vacsorára 300 kcal jut.

A fentiekre figyelemmel receptjeink közül összegyűjtöttem nektek most egy hétre elegendő 300 kcal-os vacsorát, próbáljátok ki őket!

(A jelen cikkben foglaltakkal segíteni kívánjuk felhasználóink döntését a kiegyensúlyozott táplálkozási célok megvalósításában, a számukra megfelelő ételek kiválasztásában. Ez azonban nem helyettesíti a személyre szabott szakorvosi, dietetikai konzultációt. Étrendi kérdéseivel forduljon személyesen szakemberhez!)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!